Național

19.000 de ucraineni au intrat în România de la începutul invaziei Rusiei. 40 au cerut statut de refugiat

Aproximativ 19.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în România de la începutul agresiunii militare a Rusiei. Dintre aceştia, 11.000 au rămas pe teritoriul ţării.

Aproape 20.000 de ucraineni au intrat în România. Aproape 20.000 de ucraineni au intrat în România.

 

 


De asemenea, 40 de ucraineni au cerut statutul de refugiat, conform declarațiilor făcute vineri seara de Nicolae Ciucă.

 


Şeful Executivului a verificat, vineri după-amiază, stadiul pregătirilor autorităţilor pentru gestionarea situaţiei de la frontiera cu Ucraina, în cadrul unei vizite de lucru efectuate la Siret, în judeţul Suceava.

„Avem şi ultimele date, legate de câţi cetăţeni ucraineni au intrat în România. Sunt aproximativ 19.000 de la începerea agresiunii militare. Dintre aceştia, 11.000 au rămas pe teritoriul ţării, 40 au cerut statul de refugiat. Prin Vama Siret au trecut aproximativ 4.500. Punctul este în măsură să proceseze 2.000 de cetăţeni pe oră”, a declarat Nicolae Ciucă, vineri seară, la finalul vizitei efectuate în Vama Siret.

Premierul s-a declarat impresionat de imaginile văzute în Vama Siret, el subliniind că autorităţile române vor acorda tot sprijinul necesar cetăţenilor ucraineni care ajung în România, inclusiv pe partea de consiliere psihologică, având în vedere că multe din persoanele care trec frontiera în aceste zile sunt mame cu copii.

CITEȘTE ȘI:

Președintele Ucrainei ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 ore: „Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată”

abonare newsletter