Național

România intră în ZONA VERDE. Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. România a intrat în zona verde.

România intră în ZONA VERDE. Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de vineri noua listă a țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.


În zona roșie au intrat Finlanda și Liban.

În zona galbenă au intrat:


-din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Armenia, Dominica, Maldive și Singapore;
-din zona verde, în urma creșterii incidenței: Polinezia Franceză.

În zona verde au intrat: România, Chile și Noua Caledonie.


Vezi lista actualizată AICI.

Tot în ședința de vineri, 10 decembrie, au fost adoptate noi reguli de intrare în România, dar și excepții de la măsura carantinării persoanelor care vin în ţară de sărbători.


Principalele prevederi: 

Modificarea HCNSU 111/2021 privind regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor  care sosesc în România, valabile în perioada10.12.2021 - 08.01.2022, în sensul: 


- introducerea testului RT-PCR pentru - exceptarea de la măsura carantinei a elevilor/studenților, cetățenilor români sau cetățenilor cu domiciliul sau reședința în afara României care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori
- exceptarea de la măsura carantinei a angajaților sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate națională care se întorc în România de la activități desfășurate în interes profesional în afara țării din statele terțe dacă sunt vaccinați ori au trecut prin boală.
- reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin  boală care sosesc în România din statele terțe fără test RT-PCR
- eliminarea posibilității de a ieșii din carantină în a 10 zi dacă efectuează test RT-PCR in a 8 zi

Vezi Hotărârea nr.113 AICI.

CITEȘTE ȘI:

Zboruri suspendate de Wizz Air de pe Aeroportul din Cluj. Spre ce destinații nu se va mai putea călători din 2022?

abonare newsletter