Național

Prima adopție gay din România? Un copil abandonat va fi salvat din chinurile orfelinatului

Președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați a anunțat prima adopție gay din România, dar aceasta nu a avut loc. Un singur tânăr a făcut demersurile pentru a salva un copil din chinurile orfelinatului.

Un copil a fost salvat din orfelinat de o persoană gay/ foto: canvas Un copil a fost salvat din orfelinat de o persoană gay/ foto: canvas

 

UPDATE: 


Prima adopție gay nu a avut loc de fapt în România. Persoana care dorește să adopte un copil nu a făcut demersurile alături de un partener, iar demersurile nu sunt cu totul finalizate, potrivit Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

„Referitor la articolele apărute în presă privind adopția unui copil de către primul cuplu gay din România, precizăm următoarele:


Este vorba de o persoană singură atestată de către DGASPC Cluj ca persoană aptă să adopte în luna octombrie 2021. La eliberarea atestatului s-au luat în considerare starea de sănătate a persoanei, garanțiile materiale și morale, condițiile de locuit, sursele de venit, motivele pentru care adoptatorul dorește să adopte, pregătirea acestuia pentru asumarea rolului de părinte.

Până în prezent, persoana a trecut de prima etapă a adopției, aceea a eliberării atestatului de persoană aptă să adopte. După eliberarea atestatului, urmează celelalte etape de potrivire teoretică, de potrivire practică, încredințarea și încuviințarea adopției.


Persoana se află în așteptare nefiind intrată în nici o etapă de potrivire cu un copil declarat adoptat”, potrivit unui comunicat transmis de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Informațiile transmise de președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați au fost eronate.


 

 


Știre inițială:

Vișinel Bălan, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați, a felicitat persoana care a avut curajul să adopte, dar și Direcția pentru Protecția Copilului pentru prima adopție gay din România:

 

„Prima adopție gay din Romania. Felicit tânărul/persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protectia Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări.

În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, a anunțat Vișinel Bălan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit raportului Consiliului Tinerilor Instituționalizați, 49.765 copii și tineri se aflau în sistem în anul 2020 în România.

CITEȘTE ȘI:

Cluj Pride 2021. Comunitatea LGBTQ+ s-a strâns în număr mare în zona Cluj Arena - VIDEO

Ce înseamnă să fii homosexual în România? Povestea a doi tineri gay din Cluj

Etichete: gay adoptie copil
Ultimele Stiri
abonare newsletter