Național

Bărbatul acuzat de violarea și uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani, arestat preventiv. Și-a recunoscut faptele.

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea nepoatei sale în vârstă de opt ani, din Botoșani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul care și-a ucis nepoata de opt ani din Botoșani a fost arestat/Foto: pixabay.com Bărbatul care și-a ucis nepoata de opt ani din Botoșani a fost arestat/Foto: pixabay.com

 

 

Cercetat pentru viol și omor calificat

Potrivit datelor publicate pe portalul instanţelor de judecată, Tribunalul Botoşani a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Hlibac Petrică, cercetat pentru omor calificat, viol asupra unui minor şi lipsire de libertate.

Decizia a fost pronunţată sâmbătă, iar până la acest moment nu a fost contestată.


CITEȘTE ȘI: 
O fetiţă de 8 ani dispărută dintr-o localitate din Botoşani, găsită moartă la marginea pădurii. Suspiciune de crimă.

De altfel, bărbatul şi-a recunoscut fapta, care a fost comisă la beţie, și regretă ce a făcut, potrivit declarației făcute de avocatul suspectului, citate de presa locală. 

Reținut cu focuri de armă

Fetiţa de 8 ani a fost găsită moartă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o lizieră de salcâmi de la marginea localităţii Jijia, comuna Albeşti, după ce vineri seară dispăruse de acasă, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.


Fetiţa a părăsit domiciliul în jurul orei 20,00 pentru a se deplasa la o rudă, care locuieşte în apropiere, fără a mai reveni şi fără a ajunge la ruda spre care se îndreptase.

Pentru identificarea autorului, în zonă au fost mobilizate peste 100 de forţe de ordine.


„Minora a fost găsită în cursul nopţii, decedată. Aceasta se afla la marginea localităţii de domiciliu, într-o lizieră de salcâmi. Sunt desfăşurate activităţi specifice pentru identificarea autorului, fiind angrenate peste 100 de forţe de ordine, poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră. Beneficiem, de asemenea, de sprijinul jandarmilor din Suceava şi al poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Suceava”, potrivit sursei citate. 

La căutări a participat şi un elicopter al Ministrului Afacerilor Interne.


CITEȘTE ȘI: 
Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani, unchiul acesteia, prins de polițiști după ce au tras focuri de avertisment

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a fost prins după ce poliţiştii au tras două focuri de armă în plan vertical.

„Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat de poliţişti. Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuinţa sa, prin vegetaţia din apropiere, şi s-a pornit în urmărirea sa. În scurt timp, a fost prins şi imobilizat. Au fost trase şi două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime”, conform IPJ Botoșani. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani, unchiul acesteia, prins de polițiști după ce au tras focuri de avertisment

O fetiţă de 8 ani dispărută dintr-o localitate din Botoşani, găsită moartă la marginea pădurii. Suspiciune de crimă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter