Național

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influenţă

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată pentru cumpărare de influență/ Arhiepiscopia Tomisului Facebook.com Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată pentru cumpărare de influență/ Arhiepiscopia Tomisului Facebook.com

 

 


Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a trimis, miercuri, în judecată pe Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Dosarul a fost deschis anul trecut de DNA

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă; P.I., consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă”, potrivit unei informări publicate miercuri de DNA. 


Acuzații de cumpărare de influență

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, că, în luna iulie a anului 2023, arhiepiscopul Teodosie Petrescu i-ar fi promis unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 160.000 lei, reprezentând 20% din suma de 800.000 lei pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. 

CITEȘTE ȘI: 
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, judecat pentru „răzvrătire” și presiune publică, s-a ales cu o mustrare din partea Sinodului BOR. Decizia forului bisericesc.

Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.


„În context (...), inculpatul P.I. i-ar fi comunicat omului de afaceri modalitatea în care urma să intre în posesia banilor promişi (160.000 lei), respectiv prin încheierea de către Arhiepiscopia Tomisului cu societatea martorului a unui contract de consultanţă fictiv”, arată anchetatorii în informarea DNA

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR după ce Teodosie a afirmat că fumătorii nu pot bea agheasmă: „Cel luptat de o patimă are și el nevoie de Hristos”

Ultimele Stiri
abonare newsletter