Național

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT într-un dosar de corupție. Primarul din Iași: „Era de fapt de aşteptat, dar nu în momentul în care s-au anunţat candidaturile”.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT într-un dosar de corupție cu zeci de inculpați. Primarul acuză faptul că trimiterea sa în judecată are loc chiar în momentul depunerii candidaturilor.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, trimis în judecată de DIICOT pentru constituirea unui grup infracțional /Foto: Mihai Chirica Facebook.com Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, trimis în judecată de DIICOT pentru constituirea unui grup infracțional /Foto: Mihai Chirica Facebook.com

 

 


Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de construire. 

Acuzații de constituire a unui grup infracțional

Ancheta vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism.


Printre cei 26 de inculpaţi trimişi în judecată se află funcţionari din Primăria Iaşi şi Poliţia Locală Iaşi, dar şi oameni de afaceri. De asemenea, au fost deferiţi justiţiei arhitectul şef, şeful Direcţiei Juridice și fostul arhitect şef al municipiului Iaşi.

CITEȘTE ȘI: 
Mihai Chirica, primarul Iașului, pus sub control judiciar de DNA. Interdicție de a mai exercita funcția de primar

Acuzaţiile din dosar sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.


Chirica: „Era de așteptat acest lucru”

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT nu este „o surpriză foarte mare”, însă nu credea că se va întâmpla la momentul anunţării şi depunerii candidaturilor, el acuzând „prietenii în justiţie” ale unor partide şi contracandidaţi ai săi.

„Nu este un dosar nou. Era de fapt de aşteptat acest lucru, dar nu mă gândeam că se va întâmpla chiar în momentul în care s-au anunţat candidaturile. Se pare că raportul CSAT, cel pe care l-a prezentat presa zilele trecute, este unul corect. Se simte faptul că justiţia din România, părţi ale ei, să nu generalizăm, a intrat în joaca unor partide politice. Nu este normal ca din 14 decembrie 2022 să spui că ai finalizat o cercetare penală exact în pre-zilele în care se intră în campanie electorală. Bănui că nu mai sunt alte soluţii ale unor partide sau candidaţi pentru a convinge electoratul şi apelează la prieteniile din justiţie”, a declarat primarul Mihai Chirica, a cărui candidatură pentru un nou mandat a fost validată de conducerea naţională a PNL pe 22 martie.


Chirica a susţinut că trimiterea sa în judecată în acest dosar a fost făcută pentru a favoriza alţi candidaţi la funcţia de primar al Iaşiului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mihai Chirica, primarul Iașului, pus sub control judiciar de DNA. Interdicție de a mai exercita funcția de primar

Ultimele Stiri
abonare newsletter