Național

Cel mai spectaculos drum din România ar putea să rămână deschis aproape tot anul. CNAIR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru modernizarea Transfăgărășanului.

Cel mai spectaculos drum național din România, Transfăgărășanul, ar putea rămâne deschis cea mai mare parte a anului.

A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate necesar pentru modernizarea Transfăgărășanului/Foto: CNAIR A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate necesar pentru modernizarea Transfăgărășanului/Foto: CNAIR

 

 


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță depășirea unei noi etape pentru modernizarea Transfăgărășanului. Astfel, marți, a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate (documentația de avizare a lucrărilor de intervenții) pentru sectorul DN7C cuprins între km 104+000  și km 130+800. Potrivit proiectului, în zonele cu risc de căderi de pietre/avalanșe vor fi construite copertine de protecție din beton.

 


Scopul acestui studiu de fezabilitate constă în determinarea soluțiilor tehnice care să permită menținerea Transfăgărășanului deschis pe toată durata anului între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada. 

Compania Rutier Conex XXI SRL are la dispoziție 8,4 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport și 12 luni pentru finalizarea contractului.


„În baza acestui contract trebuie stabilite soluții tehnice a căror aplicare să permită circulația pe Transfăgărășan pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată (de preferat pe tot timpul anului), inclusiv pe secțiunea Piscul Negru-Cabana Bâlea Cascadă”, potrivit directorului CNAIR, Cristian Pistol. 

CITEȘTE ȘI: 
Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina ar putea fi redeschisă iarna. Regulamentul pentru cele mai spectaculoase drumuri din România, modificat

Traseul Transfăgărășanului are o lungime de 151 km, începe din comuna Bascov, județul Argeș și se termină la intersecția cu DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara.


În 2023, circulația pe tronsoanele de altitudine de pe Transfăgărășan și Transalpina a fost redeschisă la jumătatea lunii iunie și închisă din 6 noiembrie.

În decembrie 2023, ministerul Transporturilor a modificat Regulamentul de Funcționare al Drumului Național 7 C – Transfăgărășan respectiv DN 67 C - Transalpina pentru a permite redeschiderea temporară a tronsoanelor de altitudine care se închid toamna și se redeschid la începutul verii.


Transfăgărășanul este cel mai înalt drum national din țară după Transalpina

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina ar putea fi redeschisă iarna. Regulamentul pentru cele mai spectaculoase drumuri din România, modificat

Un turist dansează pe o bancă pe Transalpina. „Dacă mobilierul e degradat, noi suntem înjurați"

abonare newsletter