Național

IREAL! Închisoare cu suspendare pentru polițistul care a ucis cu mașina o fetiță pe o trecere de pietoni din București.

Polițistul care în ianuarie 2022 a ucis o fetiță de 11 ani și a rănit o alta, lovindu-le cu mașina Poliției pe o trecere de pietoni din București, a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Mașină de poliție cu girofarurile pornite/ Foto: pixabay.com Mașină de poliție cu girofarurile pornite/ Foto: pixabay.com

 

 


Sentință revoltătoare! Polițistul care în ianuarie 2022 a ucis o fetiță de 11 ani și a rănit o alta, lovindu-le cu mașina Poliției pe o trecere de pietoni din București, cu viteză fără să fie în misiune, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, scrie clujust.ro

 


Judecătoria Sectorului 1 a mai decis ca poliţistul să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau la Arhiepiscopia Bucureştilor, pe o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, instanța a hotărât ca societatea de asigurări City Insurance (aflată în faliment) să îi plătească familiei Raisei 160.000 de euro, iar familiei fetiței rănite, 90.000 de euro.


Familia fetiței ucise a cerut închisoare cu executare pentru polițist.

Decizia nu este definitivă.


Cum a avut loc accidentul?

Pe 13 ianuarie 2022, pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o maşină de poliţie condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, în timp ce cealaltă fată a fost rănită şi transportată la spital.

Procurorii au stabilit că poliţistul circula cu viteză mare şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor. Constantin Popescu era încadrat în Poliţie din anul 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. Polițistul a susținut, la primele audieri de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, că a verificat trecerea de pietoni şi că nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede clar că fetiţele mergeau încet şi doar ulterior au luat-o la fugă.


De asemenea, în acea perioadă a apărut și o poză revoltătoare cu agentul de poliție care verifică cu piciorul dacă fetița mai trăiește

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

OPINIE. Bode, de ce taci? Scuze? Condoleanțe? Demisie de onoare?

Polițistul care a omorât joi un copil pe trecerea de pietoni NU era în misiune, deși avea girofarul pornit

abonare newsletter