Național

Incendiu la restaurantul „Taverna Racilor” din Snagov, care îi aparține lui „Pescobar”. Localul nu avea autorizație de incendiu. VIDEO

Pompierii au intervenit sâmbătă dimineaţă pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la acoperişul restaurantului „Taverna Racilor” din Snagov, care îi aparține lui Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”.

Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineaţă la un restaurant din Snagov/ Foto: @TavernaRacilorTimisoara - YouTube Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineaţă la un restaurant din Snagov/ Foto: @TavernaRacilorTimisoara - YouTube

 

 


Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineaţă la un restaurant din Snagov, în zona pontonului, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov. 

 


Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov Daniel Vasile a declarat că 13 persoane erau în clădire, într-o zonă de dormitoare, la momentul producerii incendiului, dar că acestea s-au autoevacuat, ele fiind găsite grupate în apropierea restaurantului la momentul sosirii echipelor de intervenţie. el a mai explicat că numai una dintre acestea vorbea limba română.

Conform reprezentantului ISU, a existat o ardere puternică, fiind afectată o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi, incendiul fiind amplificat de structura din lemn a clădirii, potrivit observatornews.ro


Restaurantul, amendat în luna mai pentru că nu avea autorizație de incendiu

Potrivit ISUBIF, acest obiectiv a fost controlat de inspectori în luna mai 2023 și nu avea autorizație de incendiu.

„Au fost constatate deficienţe pe linia securităţii la incendiu, care au fost sancţionate contravenţional cu amendă de 60.000 lei (din care 50.000 lei a reprezentat sancţiunea pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu)”, precizează ISUBIF.


Pentru stingerea incendiului, în zonă acţionează 11 autospeciale. Nu sunt victime. Arderea s-a manifestat generalizat la nivelul acoperişului. Treisprezece persoane aflate în clădire, la momentul producerii incendiului, s-au autoevacuat, potrivit purtătorului de cuvânt al ISUBIF, Daniel Vasile.

Paul Nicolau, patronul localului „Taverna racilor”, unde a izbucnit incendiul, recunoaşte că nu avea autorizaţie.


„A luat foc locaţia din Snagov, sunt doar pagube materiale, restul e ok. Se va reconstrui de la zero în câteva luni şi vom continua frumoasa poveste începută pe malul lacului Snagov. PS Locaţia nu avea autorizaţie”, spune acesta pe o reţea de socializare. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Minorii care au provocat incendiul la depozitul Auchan au fost arestați. Au aruncat petarde de pe acoperiș.

Incendiu provocat intenționat la mall-ul din Cluj. Dosar penal pentru distrugere.

abonare newsletter