Național

Un bărbat din Suceava a rămas fără 9.000 de euro în cont pentru că ar fi transmis datele personale unui necunoscut

A pierdut 9.000 de euro, după ce a transmis datele personale unui necunoscut.

Înșelăciune prin transferul datelor personale/Foto: pixabay.com Înșelăciune prin transferul datelor personale/Foto: pixabay.com

 

 


Un bărbat din judeţul Suceava, victimă a unei înșelăciuni, a rămas fără 9.000 de euro din contul bancar, după ce a transmis datele cu caracter personal unui necunoscut.

 


Potrivit polițiștilor, bărbatul din comuna Fântâna Mare a primit, în cursul zilei de marţi, un mesaj tip text, în care se preciza faptul că o plată în valoare de 410.22 lei este în curs de procesare către o unitate de pariuri sportive, iar pentru anularea plăţii i-a fost indicat un număr de telefon care ar fi aparţinut aparent unei unităţi bancare.

„Întrucât nu avea nicio tranzacţie realizată la vreo unitate de pariuri sportive, bărbatul a sunat la numărul de telefon la care se făcea referire în mesaj, ocazie cu care a răspuns un bărbat care s-a prezentat a fi angajat al băncii unde era deschis contul bancar. 


Acesta i-a solicitat persoanei vătămate datele înscrise pe cardul său de debit, respectiv numărul cardului, data de expirare şi codul CVV, precum şi ultimele şase cifre ale CNP-ului, cu pretextul că are nevoie de aceste informaţii pentru a putea bloca tranzacţia fictivă către agenţia de pariuri sportive. După furnizarea datelor solicitate, din contul bancar al părţii vătămate a fost sustrasă suma de 9.000 de euro”, au precizat oficialii Poliţiei din Suceava.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Tineri arestați după ce au păcălit magazinele de telefoane mobile din Cluj-Napoca, Oradea și Arad cu falsuri. Prejudiciu de 40.000 de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter