Național

Oficial. Alexandra, tânăra însărcinată care a murit în spitalul din Botoșani, a fost ignorată de medici timp de 7 ore

Nimeni n-a intervenit timp de 7 ore. Alexandra, tânăra de 25 de ani care a decedat, vineri dimineaţă, în Maternitatea din Botoşani nu a beneficiat, vreme de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale.

Secția de Obstetrică-Ginecologie, Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani/Foto: spitalulmavromati.ro Secția de Obstetrică-Ginecologie, Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani/Foto: spitalulmavromati.ro

 

 


Moartea neașteptată a Alexandrei, mamă a trei copii, la Spitalul de Urgență „Mavromati” din Botoșani, arată deficiențele majore din sistemul medical românesc.

 


Potrivit raportului preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23:30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”.

„Nu a fost efectuată nicio manevră de îngrijire”

Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire” pentru tânăra respectivă.


„În intervalul orar 23,30 - 00,45, pacientei i s-au efectuat investigaţii clinice şi paraclinice şi i s-a administrat tratament simptomatic. La ora 00,53, analizele de laborator au fost finalizate, aflându-se la dispoziţia medicului de gardă. În intervalul orar 00,45 - 07,35, nu au fost consemnate în foaie investigaţii, intervenţii terapeutice şi manevre de îngrijire. La ora 07,35, s-a consemnat agravarea bruscă a stării generale şi pacienta a fost transferată la ATI, unde i s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute fără succes, la 8,20 declarându-se decesul”, se precizează în raportul făcut public de DSP.

CITEȘTE ȘI: 
Alexandra, tânăra însărcinată care a murit în spitalul din Botoșani, și-a dat ultima suflare ignorată de medici. Conducerea unității medicale se lăuda cu noile investiții, inaugurate de Alexandru Rafila

Printre alte nereguli, inspectorii DSP au constatat că „la data controlului, unitatea sanitară nu a pus la dispoziţia inspectorilor sanitari procedura/protocolul privind gestionarea unor astfel de cazuri”.


Potrivit datelor agregate de clujeanul Dragoș Vana, fondatorul site-ului Graphs.ro, care a realizat și Harta Șpăgii  în spitalele din România, Spitalul „Mavromati” din Botoșani se plasează pe poziția 130, din 143, al Topului Spitalelor din România. 

„Spitalul de Urgenta „Mavromati” din Botosani, unde tânăra de 25 de ani însărcinată în 3 luni a murit stupid, este pe un onorant loc 130 din 143 de spitale, suficient de mari să fie evaluate in luna Iulie 2023”, potrivit prezentării realizate de Dragoș Vana din cadrul clasamentului realizat pe baza datelor din Formularul de Feedback al Pacientului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alexandra, tânăra însărcinată care a murit în spitalul din Botoșani, și-a dat ultima suflare ignorată de medici. Conducerea unității medicale se lăuda cu noile investiții, inaugurate de Alexandru Rafila

Ultimele Stiri
abonare newsletter