Național

O instanță din România a fixat termen de judecată pentru decembrie 2024, în cazul unui copil ce a suferit o pareză, după o injecție administrată greșit

Caz revoltător în justiția din România. Judecătoria Suceava a stabilit luna decembrie 2024 ca termen de judecată în cazul unui copil care a suferit o pareză în urma unei erori medicale.

în imagine: Sala de judecată/Foto: Curtea de Apel Cluj în imagine: Sala de judecată/Foto: Curtea de Apel Cluj

 

 


O familie din Gura Humorului a deschis un proces civil, după ce în urmă cu patru ani, fiul lor a rămas cu pareză în urma unei injecţii administrate de un medic pediatru, potrivit Monitorul de Suceava. 

 


La momentul respectiv, când a fost decisă administrarea unei injecții cu metoclopramid, medicul pediatru care l-a consultat și a gestionat cazul medical era în vârstă de 74 de ani. 

Justiție „oarbă”: termen de judecată fixat peste un an și jumătate

Deși după producerea nefericitului incident, cazul a intrat în atenția procurorilor, dosarul penal a fost închis, în condițiile în care plângerea penală a fost înregistrată prea târziu, potrivit motivației Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Ulterior, familia copilului, a deschis un dosar civil. 


În urmă cu două săptămâni, judecătorii din Suceava au stabilit primul termen în acest dosar pentru 5 decembrie 2024, adică la peste un an și jumătate distanță. 

„Vom înainta o solicitare de preschimbare a termenului, vom explica că este o situaţie deosebită, un copil care a suferit şi suferă şi care are nevoie de o reparaţie morală. Sperăm să obţinem un termen rezonabil pentru începutul acestui proces”, a declarat avocatul Cristi Rusu, potrivit sursei citate


Coșmarul familiei din Gura Humorului a început în vara lui 2019, când micuțului Sasha, atunci în vârstă de un an și trei luni, i-a fost administrată o injecție cu metoclopramid, în condițiile în care micuțul suferea de febră și vărsături. La scurt timp după vizita medicală, părinții au observat că copilul nu mai putea mișca piciorul drept. 

Potrivit magistraților suceveni, numărul foarte mare de dosare și numărul mic de judecători reprezintă cauza pentru care procesul a fost fixat peste un an și jumătate, abia pentru decembrie 2024. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

În ultimele cinci luni, pensia medie a magistraților a crescut cu 222 de lei. A pensionarilor obișnuiți, cu doi lei. Numărul magistraților pensionați a crescut exploziv

Magistrații clujeni, în grevă pentru pensii. Cum va fi perturbată activitatea instanțelor?

abonare newsletter