Național

Proiectil EXPLOZIV, găsit în podul unei case de bărbatul care decoperta acoperișul

Un proiectil exploziv, de calibrul 37 de milimetri a fost găsit în această după-amiază în podul unei case de un bărbat care decoperta acoperişul pentru a-l repara.

Proiectil exploziv, descoperit în podul unei case / Foto: ISU Giurgiu - Facebook Proiectil exploziv, descoperit în podul unei case / Foto: ISU Giurgiu - Facebook

 

ISU Giurgiu a fost solicitat în această după-amiază să intervină în localitatea Trestieni după ce un bărbat care decoperta acoperişul unei locuinţe a găsit în podul casei un obiect ce părea a fi un proiectil şi a sunat la 112. 


La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu şi un echipaj de Poliţie. În urma verificărilor efectuate, specialiştii au constatat faptul că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 37 de milimetri. Acesta a fost ridicat şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus la un poligon de specialitate', se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri de ISU Giurgiu.

Nouă proiectile explozive cu calibre cuprinse între 37 şi 120 de milimetri, un proiectil perforant trasor, de calibru o sută de milimetri, un focos fuzant, o bombă de aruncător de calibrul 120 de milimetri, două grenade defensive, 18 cartuşe de infanterie şi un tub de cartuş au fost găsite de la începutul anului în municipiul Giurgiu, în localităţile Călugăreni, Săbăreni, Mihăileşti, Stoeneşti, Teişori, Slobozia, Vlad Ţepeş, Frasinu, Daia, Chiriacu, Dobreni, Trestieni şi pe marginea DN 6.

CITEȘTE ȘI:

Bombă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, descoperită în Copăceni. Pirotehniștii au intervenit de urgență pentru neutralizarea muniției

Muniție neexplodată, găsită pe strada Mehedinți din Cluj-Napoca

abonare newsletter