Național

Limitatoare de viteză, montate ilegal pe un drum neasfaltat, lângă casa unui vicepreședinte de Consiliu Județean. „Îmi intră praf în piscină”

Limitatoare de viteză au fost montate ilegal pe un drum de pământ din Buzău. Acolo are casă vicepreședintele Consiliului Județean, care s-a plâns că îi intră praf în piscină.

Limitatoare de viteză pe un drum neasfaltat în Buzău. Foto: Liber în Buzău Limitatoare de viteză pe un drum neasfaltat în Buzău. Foto: Liber în Buzău

 

Indicatoarele au fost demontate de polițiști, iar Primăria a fost amendată.


Vicepreședintele Consiliului Județean din Buzău are casă pe o stradă din satul Spătaru. E mai degrabă o uliță neasfaltată, dar pe care au apărut marcaje cu limită de viteză de cinci kilometri pe oră și un indicator cu denivelări pentru limitarea vitezei, scrie publicația Liber în Buzău, schimbări făcute chiar la cererea înaltului oficial județean. 

Adrian Petre, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău: „Lumea circulă cu mare viteză pe acolo și tot praful vine la noi în curte și ne-a zăpăcit, în piscină, geamurile mele fiind pline de praf! S-au pus acele semne pentru a reduce viteza în curba aia periculoasă”.


Primarul recunoaște că șeful pe linie administrativă i-a cerut montarea indicatoarelor. Dar nu doar el. 

Nicolae Gioabă - primarul localității Costești: „Au fost mai multe persoane care au cerut montarea indicatoarelor”.


Numai că graba a fost atât de mare pentru a asigura protejarea piscinei și geamurilor de praf, încât edilul recunoaște că nu a așteptat aprobările necesare. 

Nicolae Gioabă - primarul localității Costești: „Am făcut adresă către poliție și o firmă care ne-a furnizat indicatoarele respective. De montat s-au montat fără să avem toate avizele și nu am avut cunoștință de treaba aceasta”. 


Lucru confirmat și de poliție. 

Ane-Mari Vrapciu - purtător de cuvânt IPJ Buzău: „Montarea unor asemenea indicatoare nu se impune pe acel tronson, pentru că nu e zonă pietonală. Autoritatea locală a fost sancționată și au fost demontate indicatoarele rutiere”.


Edilul nu renunță. Plănuiește să remonteze indicatoarele, de data aceasta cu toate avizele în regulă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujenii cer limitatoare de viteză pe Drumul Sfântul Ioan. Vitezomanii pun în pericol viețile celorlalți șoferi și pietoni

Trei limitatoare de viteză și două treceri de pietoni noi, în Cluj-Napoca! Vezi locațiile

Clujenii pot cere mai multe limitatoare de viteză în oraș. Boc: „Trebuie să facă o solicitare, noi o discutăm în comisie”

Ultimele Stiri
abonare newsletter