Național

Femeie luată de ape, în Argeș. Cod roșu de ploaie în mai multe județe

O femeie a fost luată de ape într-o localitate din județul Argeș. Mai multe județe din țară, sub cod roșu de ploaie.

Femeie luată de ape, în Argeș. FOTO: Pixabay Femeie luată de ape, în Argeș. FOTO: Pixabay

 

 


UPDATE: Femeia a murit

Femeia luată de apă și slavată de localnici a murit în spital. 


„Femeia, care fusese extrasă din apă de către un localnic, prezenta semne vitale. Echipajele medicale specializate au efectuat manevre de resuscitare şi au transportat-o la spital. Din păcate, la scurt timp, femeia a decedat. Din primele verificări, s-a stabilit faptul că, în jurul orei 16.00, femeia, de 55 de ani, din Albeştii de Argeş, ar fi încercat să traverseze, pe o punte improvizată, Pârâul Valea Povernii, şi ar fi căzut în apă, fiind salvată, de către un localnic, la aproximativ 2 kilometri, în aval”, a arătat sursa citată.

Știrea inițială


Pompierii din Argeș au intervenit în cazul unei persoane luate de apă în localitatea Albești de Argeș, sat Albești Ungureni, scrie Jurnalul de Argeș.

Este vorba despre o femeie, care a fost extrasă de către localnici. Femeia era în stop cardio-respirator, dar în urma manevrelor de resuscitare are activitate cardiacă, fiind transportată la spital.


„Femeia este în stop cardio-respirator și în aceste momente un echipaj SMURD efectuează manevrele de resuscitare.  În sprijin se deplasează un echipaj SAJ”, a transmis ISU Argeș.

Trafic oprit în Vâlcea

Totodată, traficul rutier este oprit, sâmbătă după-amiază, pe DN 7, la Călimăneşti, în judeţul Vâlcea, după ce şoseaua a fost inundată în urma ploilor torenţiale.


Potrivit IPJ Vâlcea, pe DN 7, la kilometrul 195, în localitatea Călimăneşti, carosabilul este inundat din cauza ploilor abundente. Acolo vor interveni echipaje ISU cu motopompe, iar  traficul rutier urmează să fie restricţionat pe reprize şi deviat pe DN 7CC (Centura oraşului Călimăneşti).

Poliţiştii Serviciului Rutier, ai oraşului Călimăneşti şi lucrători SDN se află la locul indicat.

Centrul Infotrafic a anunţat că traficul este oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenţia echipajelor specializate. Se estimează că traficul va fi reluat în 45-60 de minute.

COD ROȘU de ploaie, în mai multe județe

ANM a emis un cod roșu de ploi torențiale în localități din județul Mehedinți. Avertizarea era valabilă sâmbătă, de la ora 16:30 și până la ora 17:30. Anterior, ANM a emis un cod roșu de averse torențiale pentru județele Gorj, Vâlcea și Caraș-Severin, valabil de sâmbătă, de la 15:30, până la ora 16:30. Și județul Dolj a fost sub avertizare meteo cod roșu până la ora 15:00.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN de viituri, în județul Cluj. Se pot depăşi cotele de apărare ale râurilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter