Național

Cercetătoare româncă, selectată de NASA pentru un experiment privind viața pe Marte

O cercetătoare româncă se numără printre cei șase oameni de știință selectați de NASA pentru a participa la prima misiune prin care este simulată viața pe Marte.

Cercetătoare româncă, selectată de NASA pentru un experiment privind viața pe Marte. FOTO: nasa.gov Cercetătoare româncă, selectată de NASA pentru un experiment privind viața pe Marte. FOTO: nasa.gov

 


NASA a selectat șase oameni de știință pentru a participa la prima misiune a agenției spațiale americane prin care este simulată viața pe Marte. Participanții au fost selectați prin intermediul apelului de candidaturi lansat de NASA în 2021. Printre cei șase membri ai echipajului (patru principali și doi de rezervă) se numără și Anca Șelariu, scrie Presshub.


 

Aceasta este microbiolog în cadrul marinei militare americane.


„Experiența sa vizează descoperirea și fabricarea de vaccinuri, transmiterea prionilor, dezvoltarea terapiei genice și managementul proiectelor de cercetare a bolilor infecțioase. Șelariu a obținut o diplomă de licență în filologie la Universitatea Transilvania, România, o diplomă de licență în biochimie la Universitatea Montclair, New Jersey, și un doctorat în științe biomedicale interdisciplinare la Universitatea Rutgers, New Jersey. De asemenea, a absolvit o bursă postdoctorală la Prion Research Center, Colorado State University din Fort Collins”, scrie NASA pe site-ul său.

CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) este o misiune terestră, care va începe în luna iunie la Centrul Spațial Johnson al agenției din Houston, a anunțat NASA.


Citește continuarea pe Presshub.ro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cine sunt cei patru astronauţi care vor zbura din nou spre Lună după o pauză de 50 de ani

abonare newsletter