Național

Alertă cu bombă într-un mall din București. Clienții și angajații au fost evacuați de urgență

Polițiștii au intervenit la o alertă cu bombă la un mall din București.

Mega Mall București /FOTO: wikipedia.ro Mega Mall București /FOTO: wikipedia.ro

 

 


O alertă de bombă a fost semnalată în cursul nopții de luni la Mega Mall din București. După patru ore de verificări, autoritățile au ajuns la concluzia că alarma a fost o farsă. Dacă va fi identificat, cel care a pus în alertă forțele de ordine riscă o amendă considerabilă.

 


Alarma a fost declanșată în jurul orei 22:00. În scurt timp, polițiști de la Secția 9, de la Brigada Rutieră, pirotehniști, pompieri și medici au sosit la fața locului. Clienții - care veniseră să vizioneze un film în a doua zi de Paște sau să facă cumpărături - au fost evacuați de urgență, la fel ca și angajații centrului comercial.

„Astăzi, 17 aprilie 2023, în jurul orei 22.00, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 9 a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, într-un centru comercial din Sectorul 2, ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv”, a transmis, luni seară, Poliţia Capitalei. 


La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie. „De asemenea, sunt prezenţi specialişti pirotehnişti pentru efectuarea de verificări specifice”, au mai transmis poliţiştii.

Au trecut 4 ore până când autoritățile au confirmat că alerta a fost o glumă proastă, care va avea consecințe pentru autorul său. Astfel de fapte sunt pedepsite cu amenzi de până la 4 mii de lei sau cu muncă în folosul comunității. În cazul în care aceeași faptă se repetă într-un interval mai mic de un an, sancțiunea poate crește până la 8 mii de lei


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Război în Sudan. Ambasadorul Uniunii Europene a fost atacat în propria casă

Polițiștii, în alertă din cauza unui bagaj „suspect” lăsat în centrul Clujului. Ce se afla în el

abonare newsletter