Național

Adolescent, arestat după ce a înjunghiat de mai multe ori un elev de liceu. Victima a fost operată

Un minor în vârstă de 16 ani a fost arestat preventiv pentru că a înjunghiat de mai multe ori un elev de liceu. Victima a fost operată.

Un minor în vârstă de 16 ani a fost arestat preventiv pentru că și-a înjunghiat de mai multe ori un elev de liceu/ Foto: depositphotos.com Un minor în vârstă de 16 ani a fost arestat preventiv pentru că și-a înjunghiat de mai multe ori un elev de liceu/ Foto: depositphotos.com

 

 


Incidentul a avut loc în Brăila. Adolescentul de 16 ani, elev la Liceul de Arte „Hariclea Darclee” din Brăila l-a înjunghiat de 5 ori pe un elev de aceeași vârstă de la Liceul cu Program Sportiv din localitate.

 


Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat Tribunalului Brăila arestarea preventivă a minorului pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat.

Agresorul a fost arestat preventiv

Cererea a fost admisă de Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul minor pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.02.2023, orele 15,50 şi până la data de 08.03.2023, orele 15:50, inclusiv, se arată într-un comunicat făcut public de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele: 


„În după-amiaza zilei de 06.02.2023, persoana vătămată şi inculpatul, elevi la licee diferite din municipiul Brăila, urmare unei discuţii contradictorii generate de o relaţie de amiciţie cu o domnişoară, au hotărât să se întâlnească pentru clarificarea divergenţei existente. În acest context, inculpatul minor i-a aplicat persoanei vătămate cu un corp tăietor înţepător lovituri active, repetate, cauzându-i leziuni localizate cranian şi toraco-abdominal, leziuni care au presupus intervenţia chirurgicală de urgenţă pentru salvarea vieţii. Conform concluziilor preliminare emise de către Serviciul Judeţean de Medicină Legal Brăila, persoana vătămată a prezentat un număr de 5 plăgi înţepat-înjunghiate şi tăiate cu hemopneumotorax stâng şi disfuncţie respiratorie. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Victima a avut nevoie de operație după incident

Adolescentul înjunghiat a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi se află în afara oricărui pericol, potrivit informaţiilor furnizate de directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Dragoş Voicu.


„Un elev de 16 de la Liceul cu Program Sportiv a fost înjunghiat astăzi, în afara curţii liceului. A avut cinci plăgi înjunghiate, dintre care două abdominale fără probleme, superficiale, nepenetrante, încă una în axilă şi aceea fără probleme, o a patra plagă care a fost în torace, penetrantă, cu sânge şi aer în pleură şi încă o plagă/tăietură în zona scalpului. A fost operat pe partea de plămân, pentru că acolo a fost nevoie, drenat, iar în momentul de faţă e în afara oricărui pericol. Nu avem detalii despre cum s-a întâmplat, dar a fost o bătaie serioasă, dacă agresorul a dat cu cuţitul în neştire. Din fericire, dacă putem spune aşa, nu a dat foarte tare”, a declarat, luni, pentru Agerpres, Dragoş Voicu.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Elevul de 15 ani din Bacău, care și-a agresat doi colegi cu nevoi speciale, a fost arestat preventiv

Doi elevi din Cluj, condamnați pentru bullying. Agresorii au legat un coleg și l-au machiat

abonare newsletter