Național

Cazierul judiciar va fi eliberat și în format online. Legea a fost promulgată

Cazierul judiciar poate fi eliberat și în format electronic, iar românii vor fi scutiți de un drum în plus la Poliție. Legea privind eliberarea cazierului și în format online a fost promulgată de Klaus Iohannis.

Cazierul judiciar va fi eliberat și online/ sursa: Poliția Română/Facebook.com Cazierul judiciar va fi eliberat și online/ sursa: Poliția Română/Facebook.com

 

 


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care simplifică procedura eliberării cazierului judiciar. Astfel, documentul va putea fi eliberat online.

 


Legea prin care se introduce posibilitatea de eliberare a cazierului judiciar şi în format electronic a fost adoptată de Camera Deputaţilor în luna decembrie. Legea prevede astfel ca eliberarea actului, nu doar depunerea cererii de eliberare să fie făcută în format electronic, semnalează hotnews.ro

„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică.


CITEȘTE ȘI: 
Gata cu așteptatul la cozi? Cazierul judiciar ar putea fi eliberat și online

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. (...)

În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar”, se arată în amendamentul la textul de lege. 


Iniţiativa legislativă, care avea ca obiect de reglementare completarea art. 28 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, simplifică obţinereaa certificatului de cazier judiciar, prin introducerea posibilităţii eliberării acestuia în format electronic.

Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 28 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar a fost semnat marți de președintele Klaus Iohannis. 

CITEȘTE ȘI:

Gata cu așteptatul la cozi? Cazierul judiciar ar putea fi eliberat și online. Proiectul de lege, adoptat de Senat

Ultimele Stiri
abonare newsletter