Național

De ziua națională a Ungariei, Brașovul luminează literele din Tâmpa în culorile drapelului maghiar

Ungaria sărbătorește, în 20 august, ziua națională a țării, de sărbătoarea Sfântului Rege Ștefan I, întemeietorul Regatului Ungariei. În semn de prietenie, Primăria Brașov a decis să lumineze literele de pe muntele Tâmpa în culorile drapelului Ungariei, roșu, alb și verde.

 

„În această seară, literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în culorile roșu, alb, verde, specifice drapelului național maghiar.  Se marchează astfel Ziua Națională a Ungariei”, au anunțat reprezentanții municipalității Brașov pe pagina de facebook.


Anunțul a primit și câteva reacții pozitive, însă destul de multe persoane au găsit de cuviință să critice demersul Primăriei:

„O faceți ca să enervați cetățenii Brașovului? Când sărbătoresc maghiarii vreun eveniment legat de România?”; „Marcarea Zilei Naționale a României la ei se face prin purtare de doliu. Vi se pare a fi echitabil?!”; „Allen Coliban (primarul Brașovului – n.red) dar când a fost Ziua Drapelului pe data de 26 Iunie, ce ați făcut? Nici măcar nu ați fost prezent! Cam rușinică, dar nici măcar aceea nu este, pentru că nu vă pasă!”;  „Slugarnici ca de fiecare dată! Mândria noastră e probabil ascunsă undeva după Tâmpa , pe partea cealaltă …să n-o vadă nimeni!” – acestea au fost doar câteva dintre comentariile negative postate de internauți.


Citește continuarea aici.

CITEȘTE ȘI:

Clujul, legat cu trenuri ELECTRICE de Oradea, Brașov, Albă Iulia, Deva și Craiova!

Accident MORTAL în Brașov. Un motociclist a murit după ce s-a lovit de o mașină

Clujean cu suflet mare! Vlad Pop va alerga la semimaratonul Brașov pentru amenajarea locului de joacă de la Spitalul de Copii din oraș

abonare newsletter