Național

Un copil de un an și șapte luni, scos aproape sufocat dintr-o mașină aflată în soare în Vaslui

Un copil în vârstă de un an și șapte luni a fost scos dintr-o mașină încinsă aproape sufocat. Temperaturile sunt extrem de ridicate în România în această perioadă.

Un copil de un an și șapte luni, scos aproape sufocat dintr-o mașină aflată în soare  / Foto: depositphotos.com Un copil de un an și șapte luni, scos aproape sufocat dintr-o mașină aflată în soare / Foto: depositphotos.com

 

 


Militarii de la ISU au intervenit miercuri la un caz în Vaslui pentru a scoate un copil de un an și șapte luni dintr-o mașină încinsă, care a fost lăsată la soare, scrie stirileprotv.ro.

 


Copilul s-a blocat în mașină, iar mama sa a cerut ajutor ca să spargă geamul mașinii și să-l scoată.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Situațiile de acest fel reprezintă urgențe, fiindcă o mașină aflată la soare, în special cu temperaturile ridicate care sunt acum în România, se transformă într-un cuptor, iar copilul ar fi putut să moară sufocat.


Întreaga țară se află sub avertizări meteo extreme. Agenția Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă pentru partea de sud a țării (în special), un cod portocaliu pentru Banat, Transilvania și Moldova, și un cod roșu care vizează zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Așa arată harta României în această perioadă:


Foto: ANM

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

COD ROȘU de caniculă în județele de lângă Cluj! Se vor înregistra temperaturi maxime extreme

Județul Cluj, sub cod galben și cod portocaliu de caniculă. Temperaturile pot ajunge la 38 de grade

abonare newsletter