Napi Hírek

Három éve kopogtatott a DNA Horváth Anna volt alpolgármester ajtajánál: „Tovább keresem az igazságot, amiből egy van, de van!”

Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere visszaemlékezett arra a reggelre, amikor a korrupcióellenes ügyészség képviselői megjelentek az ajtajánál.

2019 májusában a legfelsőbb bíróság Horváth Annát két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a 2016-os helyi választások idején elindult ügyben. Befolyással való üzérkedés miatt hozott jogerős ítéletet a legfelsőbb bíróság, miután a pénzmosás vádja alól felmentették Horváth Annát. Kolozsvár volt alpolgármestere azt állítja: mindmáig nem indokolták az ítéletet, de tovább fogja keresni az igazságot.

2016. október 10., hétfő reggel 7,38-kor jöttek. István pár perccel korábban indult el a gyerekekkel iskolába, munkába. - Ki az? - szóltam bele a kaputelefonba. – Direcția Națională Anticorupție, deschideți poarta! Ma 3 éve kezdődött. 1.095 nap, amely egyszerre volt életem legkeményebb, legtanulságosabb és egyben, legkülönlegesebb időszaka.


Mert kivételes-ritka ajándékként éltem meg azt a mindent felülírni képes közösségi szolidaritást, oltalmazó-erőt adó szeretetet, amely akkor is segített megőrizni a tisztességemet, méltóságomat, amikor már minden elveszni látszott. Bátorságot adott, hogy igyekezzek megváltoztatni, amit lehet. Türelmet, hogy elfogadjam az elkerülhetetlent. És bölcsességet, hogy a kettő között - ahányszor csak kellett - különbséget tudjak tenni.

Mára már 140 napja annak is, hogy kimondták rám az ítéletüket. Lelkük rajta. A tény, hogy mindmáig megindokolni sem voltak képesek döntésüket, sokatmondó. És törvénytelen, bár ez mifelénk csak a földi halandók esetében számít. Persze, kivárok. Nem is tehetnék másként, hiszen ez a követelménye annak, hogy továbbmehessek, tovább keressem az igazam - az igazságot, amelyből egyetlen egy van. De, van.”, olvasható Horváth Anna Facebook bejegyzésében.


Citește varianta în limba română a materialului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter