Politică

Fostul viceprimar Horváth Anna, la trei ani de când a fost săltată de DNA Cluj: „Îmi caut în continuare dreptatea, ea există!”

Fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Horváth Anna a rememorat dimineața în care a fost săltată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Cluj.

Fostul viceprimar Horváth Anna, la 3 ani de când a fost săltată de DNA: „Îmi caut în continuare dreptatea!” Fostul viceprimar Horváth Anna, la 3 ani de când a fost săltată de DNA: „Îmi caut în continuare dreptatea!”

În luna mai, Horváth a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă într-un dosar început în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016. Sentinţa fusese definitivă. Acum, fostul viceprimar își aduce aminte de clipele în care DNA a bătut, dis-de-dimineață, la poarta ei.

„Au venit într-o dimineață de luni, 10 octombrie 2016, la ora 7:38. Cu câteva minute înainte, István pornise cu copiii la școală, apoi la muncă. «Cine este?», am întrebat la interfon. «Direcția Națională Anticorupție (DNA), deschideți poarta!» Așa a început, astăzi se împlinesc 3 ani. 1.095 de zile care au reprezentat cea mai grea, educativă și specială perioadă din viața mea”, se arată într-un mesaj al fostului consilier local.


„A fost un dar excepțional să experimentez solidaritatea, puterea și protecția comunității, ceea ce m-a ajutat să-mi păstrez demnitatea, integritatea, când totul părea pierdut. Mi-a dat curaj să mă străduiesc să schimb ceea ce pot. Răbdare, să accept inevitabilul. Înțelepciune, să pot face diferența între cele două, ori de câte ori a trebuit”, mai scrie ex-viceprimarul Clujului.

„S-au împlinit 140 de zile de când s-au pronunțat asupra mea. Să fie împăcați. Cert este că, nici până în ziua de azi nu au fost în stare să-mi spună motivația deciziei lor, este sugestiv. Și ilegal, dar la noi asta contează doar în cazul muritorilor de rând. Desigur, voi aștepta. Nu pot face nimic altceva, căci asta este cerința ca să merg mai departe, să îmi caut în continuare dreptatea – adevărul, din care există doar unul. Dar, există”, își încheie mesajul Horváth Anna.


CITEȘTE ȘI: Anna Horváth DEMISIONEAZĂ din funcţia de consilier local. Fostul viceprimar al Clujului, condamnat la închisoare cu suspendare

abonare newsletter