Napi Hírek

Megkezdődött a kolozsvári bérlakások „vadászata”: havi 2.200 € egy lakásért a Györgyfalvi-negyedben!

Egyidőben a felvételi időszakkal elkezdődött a bérlakások keresése Kolozsváron. Ősszel újabb több tízezer diák folytatja tanulmányait a kincses városban.

A leendő egyetemisták akik Erdély szívében fognak továbbtanulni máris elkezdték „vadászni” a legjobb árajánlatokat. A „klasszikusnak” minősített negyedek a legkeresettebbek, amelyek a legközelebb helyezkednek el az egyetemekhez vagy könnyen megközelíthetőek a tömegközlekedési eszközökkel, mint például a Györgyfalvi (Gheorgheni), Monostor (Mănăștur), Mărăști vagy a Hajnal (Zorilor) negyedek.

Jelenleg az albérletek ára valamivel alacsonyabb a gazdag kínálatnak köszönhetően, viszont rohamosan növekedni fog augusztus végére – szeptember elejére. Nem csupán az elhelyezkedés, hanem a lakások berendezése is rengeteget számít a bérlőknek, így a választék meglehetősen bő.


Azok akik Kolozsvár központjában vagy a csendesebb környékeken levő luxus lakásokban szeretnének berendezkedni, akár jó néhány ezernyi euró összeget is ki kell perkáljanak majd havonta. Azok akik viszont nem annyira igényesek, vagy akiknek nem jelent gondot a szászfenesi ingázás, már havi 200-300 euróért is találnak bérlakást, a compariimobiliare.ro szerint.

Legdrágább albérletek

2.200 euró (7 szoba) – Györgyfalvi


1.550 euró (4 szoba) – központ

1.500 euró (5 szoba) – Jó napot (Bună Ziua)


1.400 euró (4 szoba) – Fellegvár (Gruia)

1.000 euró (4 szoba) – központ


Legolcsóbb albérletek

180 euró (1 szoba) – Szászfenes (Floreşti)

240 euró (2 szoba) – Szászfenes


300 euró (2 szoba) – Hajnal

300 euró (2 szoba) – Györgyfalvi

300 euró (2 szoba) – Monostor

Legkeresettebb lakások júliusban: 2 szobás (52%), 3 szobás (26%), 1 szobás (15%), 4 szobás (6%)

Legkeresettebb környékek júliusban: Györgyfalvi (15%), Mărăști (13%), Monostor (12%), Központ (11%), Hajnal (9%), Jó napot (6%), Andrei Mureșanu (4%), Grigorescu (4%), Európa (4%), Tóköz (Între Lacuri, 4%).

Citește varianta în limba română a materialului.

Etichete: Kolozsvar
Ultimele Stiri
abonare newsletter