Monitorul Cartierelor

Linie directă Gheorgheni - Între Lacuri, DOAR după ce CTP mai cumpără autobuze. Boc: „Să îi nemulțumești pe unii ca să îi mulțumești pe alții nu e o soluție”

O linie directă care să lege cartierele Gheorgheni și Între Lacuri ar putea fi introdusă doar după ce Compania de Transport Public (CTP) mai cumpără autobuze, a spus primarul Emil Boc.

Linie directă Gheorgheni - Între Lacuri, DOAR după ce CTP mai cumpără autobuze. Foto: Facebook/ Emil Boc Linie directă Gheorgheni - Între Lacuri, DOAR după ce CTP mai cumpără autobuze. Foto: Facebook/ Emil Boc

 

 


Clujenii cer o mai bună coenxiune între cartierele Gheorgheni și Între Lacuri. După ce au convins adminsitrația locală să monteze un semafor nou pe strada Teodor Mihali pentru a facilita circulația dinspre cartierul Între Lacuri către Gheorgheni sau Mărăști, locuitorii de aici cer o linie de autobuz directă între Gheorgheni și Între Lacuri.

 


Întrebat, într-o emisiune radio, despre propunere, primarul Emil Boc a afirmat că aceasta ar fi posibilă doar după achiziționarea de noi autobuze CTP.  Edilul este de părere că, în lipsa unor autobuze suplimentare,  introducerea de noi linii sau extinderea celor existente ar scădea calitatea transportului în comun.

 


„Toate propunerile sunt pe masă și sunt în analiză la CTP. Trebuie să știți că nu putem lua autobuzele dintr-o parte ca să le punem în altă parte. Pe măsură ce cumpărăm autobuze noi, extindem aceste linii, pentru că nu dorim să scădem calitatea la ceea ce există. Să îi nemulțumești pe unii ca să îi mulțumești pe alții nu e o soluție”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio. 

Clujenii din cartierul Între Lacuri cer mai multe facilitarea accesului în cartierul de care este practic „lipit”, dar cu care încă nu are o bună conexiune auto sau prin transportul în comun.


Un nou semafor pe Teodor Mihali

Clujenii care locuiesc în cartierul Între Lacuri nu mai trebuie să ocolească până la podul Mărăști și înapoi pentru a intra în cartierul Gheorgheni. Semaforizarea are caracter experimental, pentru o perioadă de minim 3 luni, cu monitorizarea circulației din zonă și are ca scop decongestionarea circulației la pasajul Aurel Vlaicu, adică la intersecția cartierelor Între Lacuri, Gheorgheni și Mărăști.

Ambuteiajele permanente de la intersecția celor trei cartiere l-a determinat pe un clujean să redacteze o petiție în urmă cu câteva luni, locuitorii fiind receptivi la aceasta. Traseul utilizat anterior nu doar că era lung pentru clujenii din Între Lacuri, ci aglomera și traficul în mod inutil. 


„Cartierul Între Lacuri nu are în acest moment o cale directă de ieșire auto spre cartierul Gheorgheni. În trecut a existat una prin zona Iulius Mall, dar cum în 2020 s-a închis parcarea Iulius cu bariere, varianta asta a dispărut. Tot traficul auto din cartierul Între Lacuri spre Gheorgheni se face acum prin Mărăști (pe strada Siretului sau str. Între Lacuri) și se blochează zilnic sub podul din Mărăști. Acolo se intersectează în orele de vârf cei care vor să iasă din «Groapă», traficul de pe Fabricii de Zahăr, Răsăritului, Câmpul Pâinii, cu cel de pe Dorobanților. Cum în cartierul Între Lacuri nu există creșe și grădinite și cele mai apropiate sunt în Gheorgeni, dimineața și după-masa oamenii cu copii mici din carter fac un trafic auto inutil spre Mărăști, ca să ne întoarcem apoi spre Gheorgheni”, ne-a spus clujeanul care a inițiat petiția, la finele anului 2021.

Sute de clujeni au semnat petiția. Propunerea celor care au creat petiția a fost semaforizarea intersecției cu străzile Sarmisegetuza și Teodor Mihali și permiterea virajului la stânga sau continuarea drumului înainte spre strada Alexandru Vaida Voevod. La aproape 5 luni distanță, Primăria Cluj-Napoca a pus în aplicare o soluție la această problemă, anume semaforizarea intersecției.

CITEȘTE ȘI:

CTP își schimbă programul. Cum vor circula autobuzele în perioada de vacanță

abonare newsletter