Monitorul Cartierelor

Cartierele Clujului, „urâțite” de gheretele de tablă abandonate: „Geamurile au fost sparte, sunt pline de gunoi” FOTO

Gheretele de tablă abandonate, vandalizate și demodate din cartierele Clujului urâțesc orașul și aduc probleme de securitate și igienă. Ele au devenit refugiu pentru persoanele fără adăpost și sunt pline de gunoaie.

Cartierele Clujului, „urâțite” de gheretele de tablă abandonate / Foto: Alexandra Oană - Facebook Cartierele Clujului, „urâțite” de gheretele de tablă abandonate / Foto: Alexandra Oană - Facebook

 

 


Gheretele de tablă, vandalizate și demodate din Cluj-Napoca, ce au fost scoase din uz, „urâțesc” orașul, spune un consilier local USR, Alexandra Oană.

 


Într-o postare pe Facebook, consilierul vorbește despre cum s-au degradat aceste gherete după ce au fost închise și cât de inestetice sunt pentru municipiu, în special în unul dintre cele mai căutate cartiere, Gheorgheni:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Puține lucruri urâțesc mai mult peisajul urban ca imaginea gheretelor de tablă, vandalizate și demodate. Când vorbim de gherete scoase din uz, problema nu mai e doar de ordin estetic, ci și una de siguranță și sănătate publică.


În Gheorgheni, astfel de gherete abandonate sunt prezente pe str. Albac, dar și pe str. Unirii, artera principală a cartierului, în stațiile de bus Snagov și Borsec, iar acestea așteaptă de mai bine de doi ani momentul în care stațiile vor fi modernizate”, a explicat consilierul local.

Gheretele din Gheorgheni, refugiu pentru persoanele fără adăpost

Pe lângă problema estetică, mai există și probleme de altă natură - cum ar fi siguranță sau igienă.


Aceste gherete au devenit în timp, după ce au fost scoase din uz, refugiu pentru persoanele fără adăpost și sunt pline de gunoi și mizerie. A fost semnalată chiar și prezența rozătoarelor, evidențiază Oană care spune că va adresa o interpelare în acest sens:

„Problema e că, între timp, acestea s-au deteriorat vizibil, iar ghereta din stația Borsec a devenit refugiu pentru persoanele fără adăpost. Geamurile au fost sparte, înăuntru se acumulează gunoi, a fost semnalată prezența rozătoarelor, iar cu venirea anotimpului cald situația riscă să se înrăutățească semnificativ.

E nevoie să existe o mai mare coordonare la nivelul investițiilor derulate de administrația locală, astfel încât astfel de situații să fie evitate. Voi adresa o interpelare Direcției Tehnice pentru a solicita accelerarea proiectului de modernizare al stațiilor de pe str. Unirii, precum și curățarea și sigilarea gheretei din stația Borsec până în momentul demolării.”

Situația, aceeași și în celelalte cartiere ale Clujului

La finalul postării, Alexandra Oană i-a întrebat pe clujeni cum se prezintă gheretele din alte zone ale Clujului și i-a îndemnat să le fotografieze: „Cum arată lucrurile în alte cariere? Sunt convinsă că nu doar în Gheorgheni ne confruntăm cu această situație. Vă rog fotografiați zonele cu probleme și trimiteți imaginile împreună cu adresa exactă, astfel încât să știm locațiile care necesită intervenții.”

Câțiva clujeni au răspuns în comentarii că aceeași situație este și în Mănăștur, iar în Grigorescu situația riscă să devină similară cu cea descrisă de consilier.

Ba chiar clujenii spun că era mai bine când încă funcționau magazine în spațiile respective:

„Când funcționau magazinele alimentare în stațiile respective, nu doar că era foarte ușor să faci mici cumpărături, dar zona era supravegheată video și riscul de vandalizare era extrem de mic. 
Administrația a închis magazinele deja de câțiva ani, a sigilat spațiile, iar modernizările promise încă se lasă așteptate. Poate la fel de trist e că prin zonă patrulează regulat poliția locală și deși spatiile au fost desigilitate (contravenție) și vandalizate, iar geamurile sparte deja de mai multă vreme, poliției locale nu i s-a părut nimic neobișnuit sau care să necesite verificări suplimentare”, a spus un clujean în comentarii. 

CITEȘTE ȘI:

Vandalism în Parcul Rozelor! Coșurile de gunoi, distruse și incendiate: „Se întâmplă de ani de zile” FOTO

Pârâul Becaș, plin de gunoaie. „Soluții? Barieră de deșeuri instalată mai repede”- FOTO

abonare newsletter