Monitorul Cartierelor

VIDEO. Standurile de taxi din Cluj, pline ochi de șoferi fără comenzi! De ce sunt ținute exclusiv pentru taximetre? Clujenii preferă Bolt sau Uber.

Standurile de taxi sunt folosite în exces de către taximetriști, deși clujenii au început să folosească tot mai mult aplicații online precum Bolt, Free Now sau Uber.

 

 


Standurile de taxi sunt pline ochi de taximetriști, în special cele din Piața Avram Iancu sau Piața Mihai Viteazu. În Piața Avram Iancu vedem constant o linie „nesfârșită” de taximetre care așteaptă clienți, iar în Mihai Viteazu, acestea stau la grămadă. (vezi mai multe imagini în Galeria FOTO)

 


Deși clujenii au început să folosească tot mai mult aplicații pentru transport precum Bolt, Free Now și Uber, iar taximetrele sunt folosite din ce în ce mai puțin, standurile rămân dedicate exclusiv taximetriștilor. 

În municipiul Cluj-Napoca există 56 de standuri de taxi. Primăria Cluj-Napoca nu are în vedere desființarea lor, dar nici nu le alocă (cel puțin încă) și livratorilor sau altor șoferi ai aplicațiilor Bolt sau Uber. 


Pentru a fi realizat acest lucru, în special acordarea de locuri în standuri și pentru livratori (care, de exemplu, frecventează Piața Mihai Viteazu pentru a livra mâncarea de la McDonald's), Iulia Perșa, șef birou de presă al Primăriei Cluj-Napoca ne-a declarat că propunerea trebuie analizată în Comisia de circulație, inițial. 

„În municipiul Cluj-Napoca există în prezent un număr de 56  de standuri de taximetre, standuri utilizate în majoritate la capacitate. Menționăm faptul că nu luăm în calcul desființarea tuturor standurilor de taximetre, având în vedere faptul că nu toată lumea folosește aplicațiile indicate de dvs. Prin anumite proiecte de modernizare străzi implementate, standurile de taximetre s-au revizuit/modificat/diminuat/desființat. În ceea ce privește alocarea acestor standuri pentru livratori, vă comunicăm că este o propunere ce necesită a fi analizată în Comisia de circulație”, a declarat pentru monitorulcj.ro Iulia Perșa, șef birou mass-media, de la Primăria Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI:

O tânără din Cluj-Napoca dă de pământ cu taximetriștii din oraș: „Ați rămas în anii 90! De asta merg cu Bolt sau Uber”

 


Cursă contra cronometru! Un taximetrist din Cluj a dus la spital o femeie care avea simptome de preinfarct

 

 

abonare newsletter