Monitorul Cartierelor

FOTO. Împinsul căruciorului, o „cursă cu obstacole” pe o stradă importantă din Cluj-Napoca

Împinsul căruciorului devine o „cursă cu obstacole”, iar mersul pe bicicletă un „sport de performanță” pe o stradă importantă din Cluj-Napoca.

Strada Octavian Fodor, cale de acces către Baza Sportivă și unitățile de învățământ din Gheorgheni

 

 


Consilierul local Alexandra Oană a scos evidențiat faptul că pe o stradă importantă din Cluj-Napoca, oamenii întâmpină dificultăți când se plimbă cu bicileta, când împing cărucioarele pentru copii sau chiar când circulă pe jos într-o zi ploioasă. 

 


Pentru că strada Octavian Fodor este de fapt „o cărare de pâmânt”, mersul cu bicicleta devine un sport de performanță, iar împinsul căruciorului o „cursă cu obstacole”:

„În Cluj-Napoca, împinsul căruciorului nu ar trebui să fie o cursă cu obstacole, iar mersul cu bicicleta un sport de performanță. 


Ce vedeți în imagine este strada Octavian Fodor. Este o stradă bine cunoscută pietonilor care vor să ajungă din zona Detunata în baza sportivă Gheorgheni sau familiilor din zona Sopor ce se îndreaptă spre Grădinița Dumbrăvioara, Liceul Blaga sau Parcul Detunata (foto 2 din galeria foro). Strada Octavian Fodor însă este o stradă doar cu numele. 

Deși leagă obiective importante și ar permite pietonilor să ocolească traficul rutier de pe str. Unirii, strada e de fapt o cărare de pământ ce îi poate descuraja chiar și pe cei mai mari fani ai mersului pe jos sau cu bicicleta”, a explicat consilierul local. 


Oană a spus și că va solicita ca lucrările de îmbunătățire a accesului pietonal, în baza sportivă din cartierul Gheorgheni, să includă și modernizarea străzii Octavian Fodor. 

„La fiecare ploaie mai consistentă, aceasta se transformă într-o alee noroioasă, impracticabilă tocmai pentru pietonii care au cea mai mare nevoie de această rută, adică părinții cu cărucioare, copiii pe biciclete sau vârstnicii ce ies la plimbare în parc.  


Voi solicita ca lucrările de îmbunătățire a accesului pietonal în baza sportivă Gheorgheni să includă și amenajarea acestei alei. 

Orașele în care nevoile pietonilor sunt respectate sunt mai curate și mai sănătoase, iar investițiile în mobilitatea pietonală trebuie să devină o prioritate și în cartierele Clujului”, a adăugat Alexandra Oană. 

FOTO: Alexandra Oană

CITEȘTE ȘI:

Mamele se plâng de zonele inaccesibile pentru cărucioare. Trotuarele Clujului, nepotrivite pentru cărucioarele cu care își plimbă copiii

 

În sfârșit! Trotuare accesibile pentru cărucioare și marcate unde NU se poate parca în Gheorgheni

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter