Actualitate

Mamele se plâng de zonele inaccesibile pentru cărucioare. Trotuarele Clujului, nepotrivite pentru cărucioarele cu care își plimbă copiii

Mamele din Cluj sunt nemulțumite de modul în care trotuarele sunt făcute, fiind că nu sunt accesibile pentru cărucioarele cu care își plimbă copiii sau pentru alte dispozitive pe roți.

Mamele se plâng de zonele inaccesibile pentru cărucioare. Trotuarele Clujului, „dușamnul” cărucioarelor pentru copiii Mamele se plâng de zonele inaccesibile pentru cărucioare. Trotuarele Clujului, „dușamnul” cărucioarelor pentru copiii

 

 


Trotuarele nu sunt deloc facile pentru circulația cu cărucioare pentru copii, consideră o mamă care a răspândit ideea pe Facebook. A provocat mai multe mămici din Cluj să se alăture discuției și să își spună of-ul.

 


După cum se pare, mai multe mame din oraș au aceeași nemulțumire: trotuarele.

Ele nu consideră că rampele orașului sunt gândite bine, iar uneori mai apare situația în care, ajunsă la intersecție, o mama cu copilul în cărucior, observă că lipsește trecerea de pietoni, ori există, dar nu este sincronizată cu rampele pentru urcare și coborâre. În unele locuri și aceste rampe lipsesc.


O întrebare care a ieșit în evidență, legată de subiectul cărucioarelor, este „Cât de des ți se întâmplă să fii nevoita să ieși pe carosabil pentru că pe trotuar nu există spațiu suficient?”. Întrebarea semnalează o problemă majoră, de interes. Din cauza mașinilor parcate sau a trotuarelor foarte înguste, o mamă și un copil intră în „depășire” pe partea carosabilă, fapt care poate să fie foarte riscant.

„Știu că există și alte probleme, poate unele chiar mai grave de atât, dar mi se pare ca într-un oraș smart, asa cum se dorește a fi, e necesar să avem lucrurile de baza bine puse la punct”, a spus inițiatoarea discuției, care urmează să realizeze o petiție în care să semnaleze nemulțumirile mai multor mame, pe care o va da Primăriei Cluj-Napoca.


Mai multe mame s-au sesizat că întâmpină aceleași greutăți. Cineva chiar a renunțat să mai folosească la plimbare căruciorul din cauza zonelor inaccesibile.

„În fiecare zi am aceleași gânduri! Am renunțat la cărucior (ca să îmi rup spatele cu marsupiul) tocmai pentru că era extra sursă de nervi când ieșeam cu el. Pot să fac tura blocului și cam atât, ca să rămân zen. Hai cu petiția! Bravo mami pentru inițiativă”, scrie o mamă în comentarii.


Problema trotuarelor și mașinilor parcate îngrămădit, majoră și pentru persoanele cu dizabilități

Pe lângă grupul de mămici care se arată total nemulțumit de modul în care sunt structurate trotuarele și anumite zone din Cluj, inaccesibile pentru cărucioarele de copii, și persoanele cu dizabilități au de suferit pe urma acestor aspecte.

O persoană care nu poate să meargă și se află într-un scaun cu rotile, este în aceeași situație. Diferența este că pentru aceste persoane este și mai dificil, de multe ori, când sunt singuri și nu au pe cineva care să îi ajute să urce pe trotuar.

La fel este și în cazul persoanelor nevăzătoare, pe care le poate încurca în mod colosal trotuarele înguste, aglomerările pe trotuare create de mașini și așa mai departe.

„Este îngrozitor să te plimbi zilnic pe străzile Clujului cu un cărucior cu bebe (sunt convinsă că celor cu dizabilități dacă sunt singuri, le este și mai greu). În Zorilor, foarte des trebuie să coborâm de pe trotuar pe carosabil, deoarece mașinile sunt parcate pe trotuar sau sunt parcate să blocheze circulația”, afirmă o altă mamă în comentariile postării.

CITEȘTE ȘI:

DSP Cluj nu face față cazurilor de COVID! O pacientă sună în disperare, dar nimeni nu răspunde

 

Cluj-Napoca, aproape de CARANTINĂ! Rata de infectare a crescut: „Vom ajunge în scurt timp să depășim trei la mie”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter