Monitorul Cartierelor

Viceprimarul Dan Tarcea despre baza sportivă La Terenuri: „Suntem la 30% din lucrări. Până la sfârșitul lunii august trebuie să fie gata”

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că lucrările la noua bază sportivă La Terenuri sunt realizate în proporție de 30%, iar termenul de finalizare anunțat rămâne valabil. Baza sportivă ar trebui să fie finalizată până în 31 august.

 

 


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a vorbit în cadrul unui interviu hotnews.ro despre principalele investiții ale municipalității din acest an, menționând printre acestea și baza sportivă La Terenuri. Tarcea a precizat că proiectul „trebuie” să fie gata până la finalul lunii august, în acest moment, lucrările fiind realizate în proporție de 30%.

 


„Dacă discutăm de componenta de investiții, ne propunem să finalizăm anul acesta baza sportivă de La terenuri. Aici discutăm de o bază sportivă care are 4,3 ha. Este a doua bază sportivă de la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Mai există o bază sportivă în cartierul Gheorgheni, care este puțin mai mare, aproximativ 10 hectare de teren.

Aici a fost nevoie să facem și partea de exproprieri, iar acum suntem la 30% din lucrări. Până la sfârșitul lunii august, această bază sportivă trebuie să fie gata. Valoarea lucrărilor se ridică la 25 de milioane de lei. Este o valoare mare și practic investițiile de aici sunt realizate din fonduri de la bugetul local, nefiind eligibile la vremea respectivă pentru fonduri europene”, a declarat Dan Tarcea pentru sursa citată.


Lucrările, „în ritm de melc”

Contractul de proiectare și execuție pentru baza sportivă La Terenuri din cartierul clujean Mănăștur a fost semnat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în urmă cu aproximativ un an. Tot atunci a fost anunțată și durata de realizare a investiției, care ar trebui să fie de 16 luni, primarul Emil Boc preconizând că termenul de finalizare al lucrărilor ar putea fi vara anului 2021.

La începutul anului în curs, fostul deputat și activist Adrian Dohotaru se arăta reticent cu privire la respectarea termenului de finalizare a noii baze sportive.


„La Terenuri se reface, însă în ritm de melc. Am trecut azi pe acolo, doar un exacavator lucra, alteori niciunul. E clar că nu va fi gata la vară, motiv suficient pentru Primărie să rezilieze contractul”, spunea Dohotaru în ianuarie.

Parcul Tineretului, finalizat tot în acest an

Tot atunci, primarul Emil Boc declara pentru monitorulcj.ro că nu are informații că lucrările nu vor putea fi finalizate până la 31 august 2021, însă va monitoriza situația.


Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit luni, în cadrul interviului acordat, și despre finalizarea Parcului Tineretului.

„Discutăm de o suprafață de 21,3 hectare de teren, o suprafață mare de teren, un teren care a fost degradat în cartierul Iris, la care lucrările se vor finaliza în anul acesta. Aici este un proiect pe fonduri europene de peste 10 milioane de euro investiție, o investiție de care se vor putea bucura toți locuitorii cartierului Iris, un cartier muncitoresc în urmă cu 30 de ani, în care erau comasate toate fabricile, o zonă industrială care va fi formată atât din investiții private cât și prin investiții publice”, a spus Tarcea.

CITEȘTE ȘI

Cluj-Napoca va avea buget de 433 milioane de euro în 2021, în creștere față de 2020. FOTO

abonare newsletter