Monitorul Cartierelor

Ce lucrări se anunță anul acesta în Grigorescu? Străzile nu vor fi asfaltate, dar se caută loc pentru parking

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi că nu se are în vedere asfaltarea străzilor din Grigorescu în acest an, însă se dorește construirea unor parking-uri în cartier. Edilul a vorbit și despre demolarea garajelor.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit joi despre proiectele de investiții care vor fi implementate în acest an în cartierul clujean Grigorescu. Edilul a spus că nu se are în plan asfaltarea străzilor, însă unele locuri vor fi semaforizate. Totodată, municipalitatea dorește să construiască mai multe parking-uri în cartier.

 


Întrebat la un post de radio local dacă străzi din Grigorescu precum Alexandru Vlahuță, Octavian Goga ori Alexandru Donici vor fi asfaltate anul acesta, Emil Boc a precizat că nu se are în plan acest lucru, străzile fiind momentan într-o stare relativ bună.

„Nu sunt prevăzute pentru a fi asfaltate anul acesta pentru că nu sunt într-o stare în care să necesite asfaltare, chiar dacă nu sunt impecabile. Se va realiza însă, semaforizarea pe strada Alexandru Vlahuță, iar pe Donath vor fi de asemenea desfășurate lucrări pentru siguranța circulației. Căutăm locuri în care am putea amenaja parking-uri în Grigorescu”, a declarat primarul clujean.


Locuitorii, somați să demoleze garajele

Acesta a vorbit și despre demolarea garajelor din cartier, explicând că persoanele care dețin un garaj și îl demolează pe cont propriu, vor primi un loc de parcare, iar în cazul celor care nu vor face acest lucru, Primăria se va ocupa de demolare pe cheltuiala proprietarului, care nu va primi nici locul de parcare promis.

„Acesta este regulamentul adoptat de către Primărie. Așteptăm să treacă acel timp menționat în somația de demolare (90 de zile), după care intervenim, iar în locurile respective vor fi amenajate băncuțe, locuri de recreere, în funcție de caz”, a precizat Boc.


În ceea ce privește noul buget local adoptat, Emil Boc a spus că acea creșterea de 28% provine din fonduri europene. Totodată, peste 400 de milioane de euro din banii primăriei vor fi investiți în proiecte prevăzute pentru următorii ani în Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI


Cartierul Grigorescu, redat pietonilor. Boc: „Cetățenii să nu intre în panică, nu toate arterele vor fi blocate traficului auto”

abonare newsletter