Monitorul Cartierelor

Boc, despre spațiul verde scos la vânzare, în Gheorgheni: „Cât suntem noi la această masă, acolo va rămâne spațiu verde”

Primarul Emil Boc a oferit asigurări, în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, că primăria nu va permite construirea de blocuri pe terenul din Gheorgheni care a fost scos la vânzare de proprietar.

 

 


Primarul Clujului a declarat că terenul are prevăzut în planul urbanistic general (PUG) destinația de spațiu verde și acesta va rămâne cu această servitute. 

 


„În Gheorgheni a apărut această discuție, legată de zona Bizușa și Unirii, prin faptul că în instanță s-a retrocedat un teren cu servitute de utilitate publică de spațiu verde. Am expropriat pentru a face parcuri, că e vorba de Zorilor, de Expo Transilvania. Vă asigur că atâta timp cât suntem noi la această masă, acolo va rămâne spațiu verde. Nu putem opri o vânzare, dar regulile sunt aici, la Primărie. Dimensiunea verde a Clujului este nenegociabilă. Pentru toți cei care locuiesc acolo, trebuie să știe că acel spațiu va rămâne verde”, a declarat Emil Boc, în cadrul ședinței consiliului local de miercuri, 21 aprilie.

Parc evaluat la 2 milioane de euro, scos la vânzare

Parcul situat în cartierul Gheorgheni, în zona străzilor Bizușa și Unirii, a fost scos la vânzare, după ce proprietarul a reuşit să îl obţină prin retrocedare. Clujenii și-au pus problema ca spaţiul să fie cumpărat de investitori și folosit pentru construcţia de blocuri.


Este vorba despre două parcele cu suprafața totală de 1.800 de metri pătrați, de la marginea trotuarului, de-a lungul aleii, până lângă parcarea dintre blocuri. Parcul este estimat la 2 milioane de euro.

Până în anul 1960, acolo era o zonă de case. Terenurile au fost luate de comuniști, casele demolate și s-au construit blocuri cu niște spații verzi enorme și frumoase în jurul lor. Foștii proprietari și-au revendicat terenurile și parcela a fost redobândită în instanță în anul 2008 după un proces care a durat cinci ani.


CITEȘTE ȘI 

Rămâne cum am stabilit! Bloc de 10 etaje într-o zonă cu multe spaţii verzi pe Plopilor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter