Monitorul Cartierelor

Când apare asfaltul pe strada Mozart? Proiectul, pe masa consilierilor locali

„Ulița” din cartierul Bună Ziua așteaptă asfaltul de ani buni și se pare că anul acesta, promisiunile autorităților locale ar putea deveni realitate.

 

 


Vești bune pentru locuitorii de pe strada Wolfgang Amadeus Mozart din cartierul Bună Ziua. Aceștia ar putea scăpa de gropi anul acesta. Consilierii locali vor dezbate miercuri, în ședința ordinară, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea străzii Wolfgang Amadeus Mozart.

 


Strada va fi modernizată pe o suprafață de 1.704 metri pătrați, inclusiv trotuare și spațiu verde, valoarea investiției fiind de 1.470.913 lei + TVA, bani proveniți din fonduri bugetare. Durata de implementare a investiției este de șase luni, două luni pentru implementare și patru luni pentru execuție.

Strada Mozart, care face legătura între o parte a ansamblurilor de locuințe din cartierul Bună Ziua și Calea Turzii, a trecut în proprietatea municipiului abia în 2019.


„După cinci ani, am reușit să intrăm în posesia străzii Mozart și să o cadastrăm. În prezent, aceasta are lățimi cuprinse între 4 și 7,5 metri, însă va fi lărgită la 9 metri. Pentru ca acest lucru să fie posibil, am luat legătura cu vecinii, care au renunțat la bucățile de tern necesare pentru realizarea lărgirii străzii. După finalizarea cadastrăii, urmează să intrăm în faza de proiectare pentru un tronson al străzii de circa 600 de metri. Pentru tronsonul de la intrarea de pe strada Bună Ziua, nu am ajuns încă la un acord cu proprietarii. Estimăm că lucrările de refacere a străzii și trotuarelor vor începe în primăvara anului viitor, când vremea va permite acest lucru, întrucât la finalul lunii ianuarie estimăm că vom avea autorizația de construire”, declara viceprimarul Dan Tarcea în toamna anului trecut, pentru Monitorul de Cluj.

Strada Wolfgang Amadeus Mozart este una extrem de importantă, întrucât asigură o legătură alternativă cu Calea Turzii, însă aceasta nu a văzut niciodată asfaltul şi este plină cu noroi, gropi şi bălţi. Locuitorii din cartier spun că strada este foarte circulată atât de pietoni, cât şi de autoturisme şi deserveşte sute de cetăţeni.


Strada Bună ziua, modernizată în 2020

Lucrările de supralărgire și modernizare a străzii Bună Ziua au fost finalizate în luna mai a anului trecut. Strada, lărgită la profilul de 16 m, prezintă astăzi următoarele caracteristici:

- trei benzi de circulație (două la urcare și una la coborâre dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului)


- două benzi de biciclete la nivelul părții carosabile cu lățime de 1,5 m fiecare

- trotuare pe ambele părți cu o lățime de 1,90 m

- sens giratoriu la intersecția cu străzile Trifoiului, Fagului și Măceșului cu spațiu verde și sistem de irigații

- două rețele de canalizare pentru scurgerea apelor pluviale

- rețelele aeriene (firele pentru alimentarea cu energie electrică și pentru rețelele de telecomunicații) au fost introduse în subteran

- au fost deviate și redimensionate rețelele subterane pentru apă și gaz.

De asemenea, au fost montate două stații de încărcare pentru mașinile electrice, au fost amenajate două standuri pentru taximetre - câte unul pe fiecare sens, cinci treceri de pietoni iluminate cu sistem inteligent echipat cu surse led, semaforizate cu buton, sonorizare și marcaje tactile pentru nevăzători.

CITEȘTE ȘI

Clujenii vor asfalt pe strada Marin Preda, dar Primăria nu poate interveni. Clujeancă: „Pentru o amărâtă de stradă nu se face nimic”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter