Monitorul Cartierelor

Sistem automat de acces în parkingul Primăriei. Ce facilități are?

Cluj-Napoca are un sistem nou automat de acces în parking Moților. Acesta are tehnologii moderne pentru recunoașterea numerelor de înamtriculare și plată.

 

 


Rolul noului sistem de acces în parking Moților este de a gestiona într-un mod automat accesul la intrarea în parcare.

 


Totodată, acesta gestionează traficul din incinta parcării, taxarea contravalorii timpului de staționare conform tarifelor stabilite, cât și accesul la ieşirea din parcare.

„Avantajele aduse de noul sistem hardware și software completează obiectivele Primăriei de a digitaliza toate procedurile și serviciile oferite cetățenilor, după modele precum Estonia.
 
Prin intermediul noilor echipamente și a sistemului de administrare se poate realiza plata timpului de staționare atât prin tehnologia contactless la automate, cât și prin aplicația UPPark”, a scris Emil Boc pe Facebook.


Noua infrastructură are echipamente smart și camere LPR pentru a putea recunoaște numerele de înmatriculare ale mașinilor care intră în parcare. Barierele sunt și ele automate, iar sistemul vine la pachet cu panouri de informare de tip led pentru a putea afișa numărul locurilor libere de parcare.

Cum plătești tichetul de parcare?

Pentru a putea plăti, tichetul eliberat la intrat trebuie scanat la casa de plată automată.


Metode de plată:

- cu card bancar prin intermediul aplicației UPPark, disponibilă în AppStore și Google Play;
- card bancar credit/debit prin tehnologie „chip and pin” şi contactless, monede, bancnote, plata cu terminale mobile NFC (de tip telefon, smartwatch, portofele electronice etc.) efectuate la casele automate de plată.


„La finalul tranzacției, automatul de plată va elibera la cerere chitanța.
Echipamentul permite atât eliberarea restului în monede şi bancnote, cât și returnarea banilor în cazul anulării plății.

Valoarea contractului este de 1.128.458,95 lei cu TVA inclus și cuprinde echipamentele, configurarea și setarea întregului sistem, serviciile de mentenanță, întreținerea pe toată perioada de garanție (36 de luni), lucrările de montare, branșare și punere în functiune a echipamentelor”, se mai arată în postarea primarului Emil Boc.

Sesizarea problemelor tehnice sau de altă natură se poate efectua la numerele de telefon:
- probleme tehnice: 0733.410 992
- Poliția Locală: 0264.598 784 / 0264.955

Ultimele Stiri
abonare newsletter