Monitorul Cartierelor

Ce se întâmplă cu arborii de pe strada Kogălniceanu? Tarcea: „Scopul nostru este să plantăm cât mai mulți”

Arborii de pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca vor fi tăiați și înlocuiți cu alții care sunt mai benefici pentru clujeni, a anunțat Dan Tarcea.

 

 


Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca a vorbit despre tăierea arborilor pe de strada Mihail Kogălniceanu. Viceprimarul a spus că Primăria nu își dorește să taie niciun arbore care este benefic pentru cetățenii, însă unii sunt bătrâni și nu mai produc atât de mult oxigen.

 


„Aș vrea sa spun ca nu vrem sa taiem niciun arbore din oraș, pentru că facem eforturi mari ca să putem planta fiecare arobore. Noi ne-am propus să plantăm peste 100.000 de arbori în următoarea perioadă. Noi nu vrem să tăiem arbori care sunt deja mari și consacrați. Dacă arborii sunt bolnavi, vor fi inclocuiți cu alți arbori care să nu pună în pericol sănătatea oamenilor. În acest moment se analizează situația și vrem să vedem cum putem să salvăm arborii din zonă. Există un studiu care ne spun ce arbori să plantăm în loc. Sunt arbori care pot să emane o cantitate mult mai mare de oxigent, decât teii sau salcâmii. Ne propunem să îi salvăm, iar când vom avea proiectul gata vom spune ce arbori plantăm în acea zonă”, a spus Dan Tarcea, la un radio local.

După ce s-a anunțat tăierea arborilor din zona precizată, clujenii au făcut o petiție pentru a opri acest proiect. În momentul de față, Primăria aștaptă rezultatele unui studiu pentru a vedea ce arbori se vor păstra, și care vor fi înlocuiți cu alți arbori mult mai benefici pentru clujeni.


CITEȘTE ȘI:

Cei mai bătrâni copaci din oraș veghează asupra clujenilor de sute de ani. GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter