Monitorul Cartierelor

Cum arăta clădirea Operei Maghiare în urmă cu peste 100 de ani. Fațada de pe vremuri avea un aspect elegant. GALERIE FOTO

Un clujean a postat pe internet fotografii cu aspectul Operei Maghiare din Cluj, vechi de mai bine de un secol. Fațada acesteia conferă în imagini un aer elegant și echilibrat.


 

După ce două fotografii cu Teatrul de vară din Cluj, care se afla acum mai bine de un secol în locul în care este situată Opera Maghiară în prezent, au fost postate pe internet, mai mulți clujeni au făcut o comparație între clădirea de atunci și cea de acum.


 

Ei preferă aspectul vechi pe care îl avea, spunând că fațada acesteia era mai echilibrată și elegantă. Un alt clujean spunea că în poza veche, clădirea arăta mai „aspectuoasă”.


Alți clujeni au apreciat fotografiile și stilul vintage pe care le consideră „valoroase”.

Clădirea veche a Operei Maghiare, demolată la începutul secolului XX

La începutul secolului XX, clădirea veche a Operei Maghiare a fost demolată deoarece sala de spectacole devenea șubredă și necorespunzătoare noilor tehnici de scenă.


Ulterior, în același loc s-a construit o nouă clădire, în baza arhitecților austrieci Fellner și Helmer. În acea clădire își desfășoara activitatea în prezent artiștii Teatrului Național și Opera Română din Cluj.

Sursă foto: Facebook


CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. Cum arăta strada George Barițiu, înaintea acoperirii Canalului Morii

 


FOTO. Cum arăta Parcul Central, în 1940?

 

abonare newsletter