Monitorul Cartierelor

Monument istoric, transformat într-o sală de sport ultramodernă la Cluj-Napoca FOTO

Primăria municipiului Cluj-Napoca continuă investițiile în infrastructură sportivă, lucrările de modernizare la o sală de sport, monument istoric, au fost finalizate.

 

 


Lucrările de consolidare și reabilitare ale sălii de sport a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” au fost finalizate, anunță primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Până la debutul noului an școlar, va fi obținută și autorizația de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), astfel încât elevii să poată folosi sala de sport cu toate condițiile asigurate.

 


„Veste bună pentru elevii de la «Gheorghe Șincai»! Începerea școlii îi va găsi cu școala gata. Ultima situație de lucrări va fi trimisă până vineri, 7 august după care, din 14 august, Comisia de recepție va intra în faza finală, iar apoi sala de sport își va găsi finalizarea”, a spus, la începutul lunii august, Emil Boc, candidatul PNL pentru un nou mandat de primar care, iată, s-a ținut de promisiune.

Sala de sport a fost reabilitată în totalitate

Investiția a vizat o reabilitare completă a construcției, începând cu lucrări complexe de consolidare structurală, cu protecția, conservarea și restaurarea tuturor elementelor construcției prin folosirea de materiale compatibile sau similare cu cele existente, reabilitarea arhitecturală şi structurală, precum și dotarea sălii cu mobilier, tabele de marcaj și alte dotări corespunzătoare activităților sportive.


Mai departe, lucrările efectuate au constat în restaurarea clădirii prin refacerea anvelopei cu înlocuirea integrală a învelitorii, reparația fațadelor, consolidarea șarpantei, refacere compartimentări interioare, respective amenajări exterioare și lucrări conexe necesare eliminării neajunsurilor și degradărilor apărute la nivelul anvelopei clădirii. În total, costul lucrărilor executate de Addconcept SRL și a dotărilor s-a ridicat la 3.464.502,41 de lei (TVA inclus).

Susținerea educației este cea mai importantă prioritate a Primăriei Cluj-Napoca, astfel că municipalitatea continuă investițiile în școlile din municipiu, precum și susținerea programelor pentru elevi de la bugetul local și prin proiecte cu fonduri europene. Obiectivul este ca toți elevii clujeni să aibă parte de cele mai bune condiții pentru educație și să fie mereu în siguranță”, a precizat Emil Boc.


Sala de sport de la „Gheorghe Șincai”, monument istoric

Din punct de vedere istoric, clădirea proaspăt reabilitată face parte din ansamblul Colegiului Reformat, care fusese format inițial din trei corpuri de clădire distincte – clădirea vechiului Colegiu Reformat de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 14, edificiul sălii de sport și clădirea noului colegiu de pe strada Avram Iancu nr. 33.

Astăzi, noul colegiu de pe strada Avram Iancu este clădirea Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, cele trei imobile fiind construite în mai multe faze de dezvoltare ale ansamblului. De altfel, atât Colegiul Reformat, cât și CN „Gheorghe Șincai” se numără printre cele mai importante instituții de învățământ din istoria „Orașului Comoară”.


CITEȘTE ȘI:

August, luna inaugurărilor la Cluj-Napoca. Ce investiții vor fi finalizate în perioada următoare?

 

 

abonare newsletter