Monitorul Cartierelor

Clujenii din Mănăștur vor avea unde să parcheze! În Hașdeu, primarul iese cu chitanțierul

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul parkingului Primăverii nr. 20. Lucrările se mișcă în ritm alert, afirmă edilul.

clujenii-din-manastur-vor-avea-unde-sa-parcheze-in-hasdeu-primarul-iese-cu-chitantierul clujenii-din-manastur-vor-avea-unde-sa-parcheze-in-hasdeu-primarul-iese-cu-chitantierul

Emil Boc a verificat stadiul lucrărilor la parkingul Primăverii nr. 20, stadiul fizic de executare a lucrărilor fiind în acest moment de 92,5%. Potrivit edilului, graficul de finalizare a lucrărilor este respectat. După recepție și obținerea avizului de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), parkingul va fi dat în folosință în luna septembrie. De asemenea, va fi amenajat și un mic părculeț în zona limitrofă parkingului.

„Am fost ieri (miercuri – n.r.) acolo, să mă asigur. Termenul de finalizare este sfârșitul lunii iulie și îl termină. Nu voi aplica penalități acolo, pentru că nu este cazul. O firmă clujeană (asocierea TCI & Projektentwicklung SRL & Conpac Arhitect SRL – n.r.), bravo lor! În luna august facem toate procedurile care țin de avizul de la ISU, trecerea în proprietate la noi, intabulare, iar în septembrie să le dăm la oameni cartela de acces în parking. Sunt 379 de locuri, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, pentru biciclete”, a dat asigurări edilul, la un post local de radio.


La parkingul din Hașdeu, Emil Boc pregătește deja chitanțierul pentru întârzieri

Conform primarului, alte două parkinguri vor fi finalizate anul acesta, iar altul la începutul anului viitor. Este vorba despre celălalt parking de pe strada Primăverii, la nr. 8, respectiv parkingul Mogoșoaia. În ceea ce privește parkingul din Hașdeu, deși ar trebui finalizat până la finalul anului curent, șansele ca acesta să fie gata sunt scăzute, recunoaște Boc, care spune că „va ieși cu chitanțierul” pentru a penaliza întârzierile, așa cum se întâmplă în Piața Lucian Blaga.

„La parkingul din Hașdeu, nu cred (să fie gata în 2020 – n.r.). S-ar putea să merg acolo cu chitanțierul. Au termen sfârșitul anului, după cum mă uit eu, nu prea cred că vor termina. Așa că mergem cu chitanțierul, nicio problemă, să mai luăm niște bănuți. La celelalte trei, din datele pe care le am în teren și le monitorizez, sunt șanse să se finalizeze, cu procedurile pe care le-am menționat”, a confirmat primarul.


CITEȘTE ȘI:

Boc promite 1.000 de locuri de parcare noi până la toamnă
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter