Monitorul Cartierelor

Emil Boc şi-a amintit de Calea Sopor: va fi modernizată în 2017-2018. Locuitorii ameninţă Primăria cu instanţa

După inundaţiile de marţi seara de pe Calea Sopor, primarul Emil Boc s-a dus la faţa locului să vadă cum stau lucrurile, a postat fotografii pe Facebook şi le-a promis locuitorilor că le modernizează strada.

De 20 de ani, Calea Sopor nu a fost niciodată asfaltată. Strada, lungă de patru kilometri, se transformă într-o mare masă de noroi după ce plouă. Mai rău, după o ploaie serioasă, apar şi inundaţii, cum a fost marţi seara când a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate apa din curţile oamenilor.

Pregătindu-şi terenul pentru campania electorală, marţi, primarul Emil Boc s-a deplasat pe Calea Soporului, s-a fotografiat şi a pus pozele pe Facebook împreună şi cu promisiunea asfaltării străzii. Coincidenţă sau nu, până acum nu a spus niciodată că va moderniza strada, ci doar că se vor face lucrări de întreţinere. “Câteva case din zona Sopor au fost inundate ca urmare a ploilor de azi (marţi seara – n.red.). Cauza principală o constituie colmatarea şi înfundarea cu moloz din construcţii a unor canale de scurgere a apelor.(...) În 2017 - 2018 este programată modernizarea străzii Sopor conform prevederilor Planului Urbanistic Actual”, a scris primarul pe Facebook.


Monitorul de Cluj a scris în nenumărate rânduri că strada a fost uitată de autorităţi care îşi amintesc de ea doar în prag de alegeri.

Strada nici măcar nu are canalizare

Modernizarea străzii Calea Soporului a fost subiectul a numeroase reclamaţii şi sesizări către conducerea Primăriei, de-a lungul anilor. Marţi, după inundarea străzii, clujenii au adus din nou în atenţia autorităţilor locale problema străzii Soporului. “Nu am solicitat asfaltarea pentru că se invocă lipsa canalizării (deşi e incredibil ca într-un oraş de cinci stele să existe încă străzi fără utilităţi), ci doar lucrări de întreţinere. Drumul este impracticabil, maşinile personale se defectează frecvent, deoarece nu există transport în comun”, a scris, într-o sesizare pe internet, Anca Radu, o clujeancă de pe strada Soporului.


Ameninţă că vor da în judecată Primăria

Clujeanca subliniază că primarul Emil Boc promite asfaltarea străzii încă de acum 12 ani. “Din 2004, promiteţi că veţi rezolva problema acestui drum. Am solicitat să reparăm drumul în regie proprie, fără să mai plătim impozite o perioadă de timp, dar nici asta nu se poate, e domeniul public”, a subliniat Anca Radu.

De asemenea, sătui să tot aştepte modernizarea, oamenii ameninţă că vor da în judecată autorităţile locale. „Vă anunţ, în numele tuturor locuitorilor acestui cartier, că am început demersuri pentru a acţiona în instanţă Consiliul Local şi Primăria municipiului Cluj-Napoca, incluzând şi RADP-ul, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin”, a mai scris clujeanca.


Impozite mari, servicii deloc

Clujenii de pe Calea Soporului sunt nemulţumiţi că plătesc impozite mari, dar nu beneficiază de aproape niciun serviciu. “În intervenţiile dumneavoastră, ne reproşaţi că ne-am mutat pe această stradă şi că regretaţi că aţi aprobat eliberarea autorizaţiilor de construcţie. Vă aflaţi, domnule primar, într-o gravă şi ruşinoasă eroare: majoritatea caselor sunt construite înainte de 1989, iar decizia de a include stradă în intravilan a fost a Consiliului Local Cluj-Napoca, nu a noastră, a locuitorilor străzii. Şi atunci, de ce nu vă asumaţi şi responsabilităţile care decurg din această decizie? De ce nu vă revoltaţi şi atunci când plătim impozitele scandalos de mari, în condiţiile în care nu beneficiem de aproape niciun serviciu?”, a mai spus Anca Radu.

Citeşte şi:


Noroi până la genunchi pe o stradă din Cluj-Napoca. Oamenii nici nu pot folosi mașinile – GALERIE FOTO

SOPOR - Cartierul fără utilităţi şi fără asfalt


Încă un an fără asfalt pe strada Soporului

Ultimele Stiri
abonare newsletter