Monitorul Cartierelor

Încă un an fără asfalt pe strada Soporului

De foarte mulţi ani strada Soporului care se întinde pe patru kilometri de la capătul cartierului Gheorgheni spre satul Sopor este într-o stare dezastruoasă.

Strada nu a fost asfaltată niciodată şi este plină de gropi şi noroi astfel că cei care se aventurează cu maşina prin locul respectiv riscă să plătească bani grei pentru repararea posibilelor daune la autoturism. În zona Sopor există aproximativ 80 de case, dar niciuna nu este racordată la canalizare, ceea ce înseamnă că până când nu va fi introdus sistemul de canalizare, oamenii nu vor vedea asfalt pe strada lor. Lucrările de modernizare trebuie făcute de Primăria Cluj-Napoca, drumul fiind introdus în intravilan în urmă cu şapte ani.

De 20 de ani, autorităţile locale promit în fiecare an că pe viitor va fi reparată strada Soporului, dar deocamdată nimeni nu ştie în ce an vor începe lucrările de modernizare. Ceea ce este sigur deocamdată este că şi în 2014, strada Soporului nu se află pe lista de priorităţi a Primăriei. “Pe strada Soporului vom interveni cu lucrări de întreţinere străzi nemodernizate. Primăria Cluj-Napoca are o serie de proiecte majore de infrastructură programate pentru anul 2014, proiecte din fonduri europene şi investiţii semnificative de la bugetul local (spre exemplu Calea Turzii va fi modernizata în întregime, carosabil şi trotuare în acest an, investiţie estimată la circa 4 milioane de euro). Avem în vedere includerea în programele noastre viitoare a străzii Soporului, în funcţie de disponibilităţile bugetare”, au precizat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.


Anul trecut, locuitorii din Sopor, sătui să aştepte lucrările promise de autorităţile locale au făcut un protest inedit şi au început să lucreze singuri la repararea străzii. În aprilie 2013, aproximativ 50 de persoane au ieşit în stradă înarmate cu lopeţi, roabe, tractoare de mici dimensiuni şi după ce au făcut rost de balast, pietriş, nisip au umplut gropile de pe drum.

Ultimele Stiri
abonare newsletter