Monitorul Cartierelor

Prea puține locuri de joacă în Zorilor. Ce propun părinții

Părinții care locuiesc în cartierul Zorilor se plâng că în zonă există foarte puține locuri de joacă pentru copii.

Clujenii de pe mai multe străzi din Zorilor propun amenajarea unui loc de joacă pentru copii pe un spațiu verde care acum este nefolosit, în condițiile în care sunt foarte mulți copii în zonă.

„În numele părinţilor de pe străzile Observatorului, Jupiter, Meteor şi Cometei vă solicit amenajarea unui spaţiu de joacă în zonă. Sunt foarte mulţi copii şi avem doar un spaţiu mic de joacă. Există între blocurile de pe Observatorului nr. 9 şi 11 un spaţiu verde imens neîngrijit, nimeni nu tunde iarba, copacii sunt netoaletați şi care arată ca şi o pădure, acest spaţiu s-ar putea transforma într-un spaţiu frumos de joacă”, a scris o clujeancă pe un site pentru sesizări și reclamații la adresa Primăriei Cluj-Napoca.


Acesta nu este singurul caz în care părinții sunt nemulțumiți de locurile de joacă din oraș, fie că sunt prost amenajate, fie că sunt prea puține. O clujeancă reclamă faptul că în cartierul Grigorescu, copiii care merg în locul de joacă de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, riscă să se accidenteze din cauza aparatelor defecte. Aceasta afirmă că locul de joacă este lăsat în paragină, conţine părţi ascuţite, ruginite, scânduri lipsă şi rupte pe platformele înalte ale topoganelor, dale lipsă.

De asemenea, părinții de pe strada Aleea Peana, din cartierul Mănăștur, au atras atenția municipalității clujene cu privire la faptul că locul de joacă amenajat pe această stradă este plin de gunoaie și fecale de pisici și câini și solicită conducerii Primăriei să instaleze pavaj din cauciuc ca să nu mai intre animalele în nisipul pentru copii.


Articol scris de Ana Caşu, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

abonare newsletter