Monitorul Cartierelor

Loc de joacă pentru copii în Mănăștur, plin de gunoaie

Clujenii reclamă faptul că un loc de joacă din cartierul Mănăștur este plin de gunoaie și fecale de pisici și câini.

Problema de pe Aleea Peana numărul 11 a fost adusă în atenția primarului de către o clujeancă. „Aș dori să știu cine trebuie să asigure igienizarea spațiilor de joacă pentru copii. Fac referire aici la spațiul amenajat pe Aleea Peana nr 11, Mănăștur, care este plin de gunoaie, ca să nu pomenesc de fecale de pisici și câini, de mirosul insuportabil care se degajă în special în zilele caniculare”, se plânge femeia pe un site pentru sesizări și reclamații la adresa primarului Emil Boc.

Clujeanca solicită Primăriei să instaleze pavaj din cauciuc, ca să determine animalele să un folosească spațiul pe post de litieră. „Am văzut că în parcul de lângă primăria de cartier au loc diverse amenajări, s-ar putea "pătrunde" și între blocuri? Parcul este populat, cel puțin vara, de cel puțin 15-20 copii, alături de părinți/bunici, iar pericolul pentru sănătatea acestora este mare”, explică femeia.


Serviciul Protecţia Mediului şi Igienizare al Poliției Comunitare este responsabil de acțiunile de igienizare. Cartierul Mănăștur apare pe lista Primăriei ca zona 2 de prioritate pentru autorități în privința igienizărilor de mediu. Deocamdată, reclamația nu a primit răspuns din partea reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca.

Cristina Ungurean – student masterand la Jurnalism, FSPAC, UBB, anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter