Monitorul Cartierelor

Parkingul e la doi pași, dar șoferii parchează pe trotuare

Șoferii care, din obișnuință, își parchează mașinile pe trotuarele din centrul orașului au avut o surpriză marți dimineața.

Autoturismele lăsate pe trotuarele din Piața Mihai Viteazu au fost ridicate de angajații Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP). Șoferii parchează neregulamentar, deși parkingul se află la câțiva zeci de metri distanță de trotuarele pline cu mașini. Din cauza autoturismelor, pietonii sunt nevoiți să se strecoare printre mașini sau să circule pe partea carosabilă.

În 2014, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca a ridicat 2.858 de autoturisme şi a încasat din taxa de ridicare peste 1,1 milioane lei. În 2013, numărul maşinilor ridicate de pe domeniul public a fost mai mic: 2.044 şi au fost încasaţi din taxa de ridicare peste 841.500 lei. În 2012, RADP Cluj-Napoca a ridicat 2.033 autovehicule şi a încasat peste 816.000 lei.


În alte oraşe din ţară, cum este Bucureştiul, ridicarea maşinilor de pe domeniul public a devenit ilegală după ce doi reclamanţi au formulat o cerere în instanţă pentru anularea unei hotărâri de Consiliu Local.

abonare newsletter