Monitorul Cartierelor

FOTO „Greu de parcat, Greu de amendat!”

Un angajat al Primăriei joacă rolul principal într-un nou film: „Greu de parcat, Greu de amendat!”

De mai multe săptămâni, locuitorii cartierului Gheorgheni au reclamat, în repetate rânduri, că un autoturism Dacia Duster cu număr de București parchează lângă gardul bisericii „Înălțarea Domnului”, blocând accesul la o parcare ce deservește două blocuri de 10 etaje.

În ciuda tuturor reclamațiilor, cetățenii au descoperit că utilizatorul acelei mașini este greu de amendat. Mai mult, „raziile” Poliției Locale (care are în competență exclusivă aplicarea legii în parcări și pe domeniul public) se lasă cel mai adesea cu o ploaie de amenzi pe parbrizele nevinovaților.


Nu mai departe de acest weekend, au pățit-o din nou.

Sâmbătă, 28 martie, pe la prânz, Poliția Primăriei a trimis în zonă un echipaj, însoțit chiar de o mașină de ridicat autovehicule. Fie nu au găsit „adresa”, fie au recunoscut mașina, cert este că și-au făcut de lucru în spatele blocului de la Rășinari 1, iar Dusterul a rămas la locul lui, relatează martorii.


„Sâmbătă seara, la ora 21, agentul Moldovan Alin de la Poliția Locală, a venit și a «împărțit dreptatea»; cum a știut el mai bine. A amendat mașinile parcate pe un trotuar, unde, mai ales la acea oră, nu încurcau pe nimeni, și l-a ignorat pe cel care bloca parcarea. Nu e prima dată când se întâmplă astfel”, a declarat pentru Monitorul de Cluj un locatar din zonă, care, din motive lesne de înțeles, nu a dorit să-și dea numele și nici să i se fotografieze mașina. „Doar nu-s nebun, să se pună pe capul meu cu amenzile. Și așa am primit mai multe decât «Dânsul».”

„Ar trebui să i le trimitem să le plătească el. Lumea, pe  bună dreptate reclamă blocarea parcărilor, vin polițiștii și, ca să nu plece cu mâna goală, amendează pe cine apucă”, a spus un alt șofer din vecinătate.


De ce e atât de greu de aplicat legea? Pentru ca - potrivit declarațiilor martorilor - proprietarul/utilizatorul Dusterului ar fi  consilierul județean PNL Alexandru Coroian, inspector de specialitate la Primăria municipiului Cluj-Napoca și coordonatorul regiilor autonome subordonate Consiliului Local. Iar asta îl face „greu de amendat”!

Ce le rămâne atunci de făcut vecinilor? Poate doar se roage să nu aibă nevoie de intervenția ambulanței sau a pompierilor, pentru că n-ar avea pe unde să treacă!


Donație pentru Coroian: un ABONAMENT DE PARCARE!

Directorul editorial al cotidianului Monitorul de Cluj, Paul Niculescu, a găsit repede soluția. „Pentru că știu cât este de greu să găsești un loc să-ți parchezi mașina în Cluj-Napoca și cu atât mai dificil să obții un loc de parcare, ÎI CEDEZ DOMNULUI COROIAN LOCUL MEU DE PARCARE ÎN PARKINGUL BĂIȘOARA. Sunt de părere că un politician, consilier județean și angajat al Primăriei!!! trebuie să fie un exemplu pentru cetățeni, mai ales în ceea privește respectarea regulilor mărunte, de conviețuire socială”, a spus Niculescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter