Monitorul Cartierelor

Cum au reușit șoferii să inunde subsolul unui bloc din Mănăștur

Membrii unei asociații de locatari din Mănăștur propun montarea unor stâlpișori metalici care să împiedice șoferii să mai parcheze pe trotuare și zonele verzi.

Pe strada Mehedinți, în zona Grădiniței Buburuza, spațiul verde a devenit o mare mocirlă din cauza șoferilor care și-au făcut un obicei din a parca pe acel loc. Oamenii spun că sub teren sunt îngropate conducte de canalizare, gaz, apă rece, apă caldă şi cabluri de alimentare cu energie electric. Cei care locuiesc în blocurile din vecinătate susțin că li se inundă subsolul imobilului ca urmare a faptului că țevile se mișcă atunci când sunt parcate mașinile.

“Pe scurt, pe o fâşie de iarbă aflată de-a lungul trotuarului Grădiniţei 70, şoferi care nu au nicio legătură cu adresa menţionată încalecă trotuarul şi îşi parchează maşinile, mai ales pe timpul nopţii. Prin tasarea spaţiului verde (mai exact a mocirlei formate în locul fostului spaţiu verde) ţevile se mişcă de la locul lor, iar apa se scurge inundând subsolul blocului. Pentru ca acest lucru să fie evitat, am solicitat montarea unor stâlpi de limitare acces pe marginea trotuarului”, scriu membrii asociației de locatari de pe strada Mehedinți nr. 19 pe un site pentru sesizări și reclamații. Clujenii afirmă că au trimis mai multe sesizări în ultimii ani, dar nu au fost luate în seamă.


Au mers chiar la Poliția Rutieră care, de asemenea, i-a ignorat. “Sesizările făcute la Poliţia Rutieră nu au niciun efect, aceştia sunt mai "aspri" cu "reclamangiii". Îi legitimează, îi pun să semneze, să explice, să demonstreze. În privinţa vinovaţilor, ridică din umeri şi pleacă”, mai spun membrii asociației de locatari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter