Monitorul Cartierelor

Calea Baciului intră în reparaţii săptămâna aceasta

Încep lucrările la străzile adiacente liniei de tramvai, inclusiv a străzii Calea Baciului. Aceasta este prima din cele 15 străzi care intră în reparaţii.

Primarul Emil Boc a anunţat, marţi, că lucrările vor fi demarate săptămâna aceasta. “15 străzi și 4 poduri din Cluj-Napoca au fost cuprinse în proiectul de reabilitare a tramei stradale adiacente liniei de tramvai, proiect finanțat cu fonduri europene care implică modernizarea completă, inclusiv în ceea ce privește iluminatul stradal și mobilierul urban”, a declarat Boc. Lucrările la poduri au început la sfârșitul lunii martie. Vor fi modernizate podurile peste Valea Chintăului, Nadăş, canalul Morii şi cel de pe strada Horea.  

Bulevardul Muncii și strada Cpt. Grigore Ignat sunt de asemenea prioritare. Pe lângă acestea, în 2014 vor intra în modernizare străzile: Primăverii, Plopilor, Splaiul Independenţei, Gheorghe Bariţiu, Horea, Gării, I.L. Caragiale, Căii Ferate, Decebal, Oaşului şi parţial, urmând calea de rulare a tramvaiului, străzile Emil Isaac, Regele Ferdinand (şi Cpt. Grigore Ignat).


“În prezent nu mai există nici un impediment juridic pentru demararea acestui proiect important. Licitația pentru Lotul I din proiect (străzile) a fost contestată, însă Primăria Cluj-Napoca a câştigat definitiv şi irevocabil procesul. Menționez că am reţinut garanţia de participare în valoare de 11.930,66 lei, sancţiunea maximă pe care am avut posibilitatea să o aplicăm firmei contestatoare. Respect dreptul participanților de a contesta licitațiile însă aş fi vrut ca aceste sancţiuni să fie mai aspre, pentru cei care contestă fără temei”, a explicat primarul.

Valoarea totală acestui proiect european se ridică la aprox. 60 de milioane de lei.

abonare newsletter