Monitorul Cartierelor

Făget: Pădurea a ajuns a doua groapă de gunoi a oraşului

Zona Făget este în permanenţă plină cu gunoaie, iar munca celor de la salubritate este în zadar. Gunoaiele fie sunt lăsate de amatorii de picnic pe timp de vară, fie sunt aduse din oraş, intenţionat.

sursa foto: facebook.com/cristian.ivanes sursa foto: facebook.com/cristian.ivanes

Gunoaiele din zona Făget nu se văd doar iarna când sunt acoperite de zăpadă, în restul anului, oaza de verdeaţă fiind presărată cu deşeuri de toate tipurile: PET-uri, haine, resturi de mobilă, prezervative. Oricine care a mers măcar o dată în Făget s-a confruntat cu mizeria din zonă. Sesizările la adresa Primăriei Cluj-Napoca nu contenesc, însă fără rezultat: dacă astăzi firmele de salubritate intervin şi ridică deşeurile, peste o săptămână apar altele, poate mai multe.

Un clujean a observat recent mormanele de gunoaie din pădurea Făget, de pe drumul care urcă de la Pensiunea Serena până la cabana militară. "În mai multe locuri pe această porţiune de drum sunt aruncate pe jos prezervative folosite. În răspunsul la sesizarea 74794 aţi specificat că "fost igienizat cu sprijinul persoanelor asistate social care efectuează muncă în folosul societăţii, în data de 28.11.2013. Acest lucru nu este adevărat. Dacă mergeţi pe drumul respectiv, o să vedeţi în continuare aceleaşi gunoaie, şerveţele, prezervative şi PET-uri, care sigur stau acolo de mai bine de un an", spune Andrei Gavrilă, pe un site pentru sesizări la adresa Primăriei.


Reprezentanţii autorităţilor locale au precizat că în urmă cu câteva zile a fost din nou curăţată zona respectivă, însă în mod sigur în câteva săptămâni, gunoaiele vor face din nou parte integrantă din Pădurea Făget. 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter