Monitorul Cartierelor

FOTO - Jardinierele din centru, prădate de hoţi

Ingeniozitatea hoţilor din Cluj-Napoca este atât de mare încât au pus ochii şi pe jardinierele de flori din centrul Clujului.

Amatorii de chilipiruri nu fură nici jardinierele şi nici florile pentru că sunt prea ieftine şi nu ar putea să scoată un profit prea mare din această "afacere". Astfel, ţinta hoţilor este componenta din metal care cel mai probabil este vândută la fier vechi. "Brăţara" din metal a dispărut de pe majoritatea jardinierelor amplasate pe trotuarele din zona sediului central Primăriei Cluj-Napoca, dar şi de pe strada Clinicilor. Clujenii nu sunt deloc surprinşi de ideea hoţilor. "Ce să ne mai mire în ţara asta? Se fură tot aşa că ce mai contează că se fură inelul ăsta? Probabil e din cupru că altfel nu înţeleg ce ar putea face cu el?", spune Tibi, un clujean aflat în trecere pe strada Clinicilor.

În Lugoj, Primăria a montat sisteme antifurt la jardinierele din oraş după ce hoţii au furat atât florile cât şi ghivecele. Jardinierele au fost prinse cu bare din fier beton cu piuliţe. ”Sistemul antifurt ar consta în bara asta transversală care e prinsă în capăt cu două piuliţe şi o contra piuliţă să nu se desfacă. În momentul în care sunt strânse piuliţele cu contrapiuliţe, nu mai are jocul ăsta, să poată să scoată jardinierele”, a explicat un angajat al Primăriei din Lugoj, citat de digi24.ro.


 

abonare newsletter