Monitorul Cartierelor

Încă un pas pentru descongestionarea traficului din zona de nord a Clujului. Proiectul pasajului de pe Bulevardul Muncii, adoptat fără aviz de mediu

Proiectul pasajului rutier din zona Bulevardului Muncii-strada Oașului, care va debloca intersecția ce dă bătăi de cap șoferilor clujeni, urmează să fie adoptat de administrația locală.

Intersecție Oașului-Bdul Muncii/ Foto: Google Maps Intersecție Oașului-Bdul Muncii/ Foto: Google Maps

 

 


Proiectul pasajului auto la intersecția dintre Bulevardul Muncii și strada Oașului intră într-o nouă etapă de realizare. Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Cluj obiectivul de investiții nu necesită evaluare de mediu. 

 


„Agenția pentru Protecția Mediului Cluj anunță publicul interesat că „Elaborare Studiu de Fezabilitate și P.U.Z.” conform Legii nr. 350/2001 actualizată pentru obiectivul de investiții „Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului în municipiul Cluj-Napoca”, amplasat în municipiul Cluj-Napoca, str. B-dul Muncii intersecție cu str. Oașului, județul Cluj, nu necesită evaluare de mediu, planul urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu”, informează APM Cluj. 

La finalul lunii august, Primăria anunța demararea procedurilor pentru obținerea avizului de mediu pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru realizarea unui pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului.


Realizarea pasajului de la intersecția dintre cele două străzi va duce la descongestionarea traficului rutier din zonă.

Necesitatea realizării acestui proiect este explicată prin frecventele blocaje de trafic precum și prin nevoia adoptării unor soluții pentru creșterea gradului de siguranță a traficului rutier din această zonă a orașului. 


„Necesitatea și oportunitatea obiectivului de investiții „Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu stradă Oașului în Municipiul Cluj-Napoca”, a fost identificată că urmare a blocajelor în trafic, fiind necesare luarea unor măsuri de îmbunătățire a condițiilor de siguranță a traficului rutier și îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei gestionând în același timp reducerea emisiilor de poluanți și impactului negativ asupra mediului”, potrivit Primăriei Cluj-Napoca. .

CITEȘTE ȘI: 
Pasaj pe Bulevardul Muncii. Va descongestiona una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș

La finalul verii, administrația locală atribuia contractul în valoare de 269.000 de lei pentru realizarea studiilor de fezabilitate și de trafic pentru noul pasaj rutier în intersecția Bulevardul Muncii-Oașului.


În urma studiilor realizate de specialiști, autoritățile vor asuma decizia optimă pentru realizarea pasajului rutier subteran ori suprateran. 

„Ne propunem să facem acolo un pasaj fie subteran, fie suprateran, aici trebuie să ne spună specialiștii. (...). Cu siguranță, specialiștii vor găsi soluții astfel încât să putem descongestiona traficul din zonă”, declara viceprimarul Dan Tarcea cu ocazia atribuirii contractului de proiectare. 

Fluidizarea traficului din zonă reprezintă o prioritate, în condițiile în care la orele de vârf traficul din intersecția B-dul Muncii-Oașului este blocat, în urma afluxului auto dinspre Chinteni. De altfel, potrivit intenției exprimate de reprezentanții administrației locale, în cadrul proiectului se va realiza și o bandă dedicată pe un anumit tronson pentru mijloacele de transport în comun, iar sensul giratoriu se va regulariza.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Masterplanul pentru Bulevardul Muncii a fost aprobat. „Să nu ne trezim ca în alte zone că nu facem o arteră suplimentară de trafic”

Pasaj pe Bulevardul Muncii. Va descongestiona una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș

Ultimele Stiri
abonare newsletter