Monitorul Cartierelor

Parcul 14 Iulie se deschide, din toamnă, pentru clujeni. Noi zone de relaxare și sport în cartierul Grigorescu

Lucrările de reabilitare și modernizare din Parcul 14 Iulie se apropie de finalizare, iar noul spațiu verde din cartierul Grigorescu ar putea fi deschis pentru public la începutul toamnei.

Lucrările de reamenajare a Parcului 14 Iulie avansează/Foto: Emil Boc Facebook.com Lucrările de reamenajare a Parcului 14 Iulie avansează/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Lucrările de reamenajare și modernizare a Parcului 14 Iulie sunt realizate în proporție de 86%. 

 


Deși termenul contractual pentru încheierea lucrărilor este stabilit pentru 15 octombrie 2023, sunt șanse ca parcul să fie inaugurat mai devreme, potrivit anunțului făcut de primarul Emil Boc, care a vizitat, vineri, noul spațiu verde din cartierul Grigorescu. 

Lucrările de reamenajare a Parcului 14 Iulie avansează/Foto: Emil Boc Facebook.com

Pe o suprafață de peste 4.000 mp, reabilitarea parcului implică realizarea unui spațiu de joacă pentru copii, a unei zone centrale pentru găzduire evenimente, precum și reamenajarea terenului de sport și a zonei de fitness.


- suprafață: 4100 mp

- din cei 130 de arbori existenți, au fost plantați 41 noi arbori, din specii precum: arțar, stejar și meri ornamentali. 


- zona pentru de activități în aer liber include: 502 mp zona de agrement (291 mp terenul de sport cu nocturnă și 211 mp zona de fitness în aer liber cu 8 aparate pentru toate tipurile de mușchi), 2 mese de ping-pong

- mobilier urban: 12 bănci, 2 bănci inteligente, suport de biciclete


- 2 cișmele de apă

- toaletă ecologică cu sistem smart

- sistem de iluminat inteligent cu tehnologie LED

„Parcul „14 Iulie”: Un nou parc de cartier cu zone de relaxare și sport se apropie de finalizare. Status lucrări: 86%. Investiție de peste 1 mil. lei din bugetul local. Termenul de finalizare este 15 octombrie, dar sunt șanse reale să se finalizeze mai repede”, a notat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook

Lucrările de reamenajare a Parcului 14 Iulie avansează/Foto: Emil Boc Facebook.com

În toamna anului trecut, administrația locală atribuia contractul, cu o durată de 10 luni, pentru realizarea lucrărilor de modernizare a Parcului 14 Iulie, asocierii de firme Garden Center Grup SRL și de Ro-Verde Landscaping SRL, alături de Topo Land Solutions, SCDA Infrastructura, SC Street Lighting SRL și Vica Business SRL.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Așa arată Parcul 14 Iulie din Grigorescu. Vezi care e stadiul lucrărilor de modernizare. FOTO

Două firme din Ilfov vor moderniza Parcul 14 Iulie din Grigorescu. Au mai multe contracte cu Primăria Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter